Vraag:
Agendatoepassing voor Linux die goed speelt met Outlook en Exchange en offline werkt
Gilles 'SO- stop being evil'
2014-02-05 04:53:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik werk met mensen die Outlook en Exchange gebruiken als hun agendaplatform. Ik heb een agendatoepassing nodig die compatibel is met dit gebruik: deze moet verbinding maken met de Exchange-server en uitnodigingen voor vergaderingen ophalen en verzenden.

De webapp (die is ingeschakeld) identificeert zichzelf als Office 365. Ik heb geen controle over de server. IMAP-toegang is ingeschakeld, maar ik weet niet zeker of dat helpt met de agenda.

Het voor de hand liggende antwoord is natuurlijk Outlook, en ik gebruik het soms. Outlook impliceert echter Windows, en ik heb Windows niet overal. Het volgende voor de hand liggende antwoord is de web-app, maar deze werkt niet offline (plus de interface is waardeloos). Ik heb ook een Linux-applicatie nodig die:

 • verbinding maakt met de Exchange-server en agendagegevens synchroniseert (dus als ik een afspraak in Outlook toevoeg of wijzig, wordt dit weerspiegeld in mijn Linux-applicatie en vice versa) ;
 • begrijpt Outlook-contacten, inclusief kamers voor kamerreserveringen, en toont de agenda van andere mensen (om geschikte afspraaktijden te vinden);
 • begrijpt terugkerende afspraken en herinneringen;
 • begrijpt de HTML die Outlook genereert en ondersteunt bijlagen;
 • slaat gegevens offline op, zodat ik mijn afspraken op mijn laptop kan controleren, zelfs zonder wifi.

Leuk om te hebben:

 • Integreer met e-mail, omdat mensen e-mails beantwoorden met uitnodigingen voor vergaderingen en vice versa.
 • Ondersteuning voor de taakfunctie (taken laten verschijnen in de agenda markeer op hun voltooiingsdatum een ​​e-mail als "moet worden opgevolgd" als e-mail is geïntegreerd).
 • Goede integratie van herinneringen in X11-desktopomgevingen.
 • Geen fouten.

Ik ben cur huren met Thunderbird met Lightning. Het werkt een beetje, maar het is een buggy. Wijzigingen worden vaak niet gesynchroniseerd met de Exchange-server en het heeft de neiging om me aan afspraken te herinneren na een willekeurige vertraging die varieert van een paar minuten tot een paar uur (als het me niet steeds herinnert aan de afspraken van vorige week) .

Is er iets beters?

Ik denk dat dit een van de meest prominente onopgeloste problemen in de IT is ;-) We hebben ook last van "Groupware" op het werk ...
Ik denk dat je met bliksem https://www.mozilla.org/en-US/projects/calendar/ bedoelt?
Wat is er mis met Outlook 2007/2010 onder Wine? U kunt ook Outlook Web App [offline] gebruiken (https://support.office.com/en-us/article/Using-Outlook-Web-App-offline-3214839c-0604-4162-8a97-6856b4c27b36).
@user165604 Werkt Outlook zelfs acceptabel onder Wine? Staat de licentie het toe? De offline webapp is misschien een optie, maak daar een [antwoord] (http://meta.softwarerecs.stackexchange.com/questions/356/what-is-required-for-an-answer-to-be-high- kwaliteit).
Vijf antwoorden:
#1
+6
Frederick Nord
2014-08-17 00:43:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Evolutie van GNOME. Misschien wilt u de documentatie bekijken. Exchange-ondersteuning is waarschijnlijk niet vergelijkbaar met Outlook, maar het kan doen wat u nodig hebt.

#2
+3
mic
2015-03-06 03:27:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Outlook Web App

Voor Outlook Web App is een Office 365-account op een Microsoft Exchange Server 2013 vereist.

Mogelijk hebt u Outlook Web App 2010, daarom ziet de web-app er lelijk uit voor jou.

OWA Calendar Old
(bron: rivacrmintegration.com)

Outlook Web App 2013 zou er in plaats daarvan als volgt uit moeten zien. OWA Calendar

Outlook Web App (2013?) voldoet aan de meeste van uw vereisten:

maakt verbinding met de Exchange-server en synchroniseert agendagegevens (dus als ik een afspraak in Outlook toevoeg of wijzig, wordt dit weerspiegeld in mijn Linux-applicatie en vice versa);

 • Het maakt verbinding met de Exchange-server en synchroniseert agendagegevens.

begrijpt Outlook-contacten, inclusief kamers voor kamerreserveringen, en toont de agenda van andere mensen (om geschikte afspraaktijden te vinden);

 • Ja, net als Outlook.

begrijpt terugkerende afspraken en herinneringen;

begrijpt de HTML die Outlook genereert en ondersteunt bijlagen;

 • Ik weet niet zeker of "HTML die Outlook genereert" betekent. U kunt bijlagen toevoegen vanuit More > Insert > Attachments of OneDrive-bestanden.

slaat gegevens offline op, zodat ik mijn afspraken op mijn laptop kan bekijken, zelfs zonder wifi.

 • Als je offline bent, kun je nog steeds afspraken bekijken en bewerken.

Offline toegang inschakelen:

 1. Om offline toegang tot Outlook Web App in of uit te schakelen, selecteert u een van de volgende opties, afhankelijk van de opties die u ziet:

  • Instellingen Instellingenpictogram > Offline-instellingen.

  OF

  • Instellingen Instellingenpictogram >-opties > Algemeen > offline-instellingen
 2. Schakel het selectievakje Offline toegang inschakelen in of uit.

 3. Selecteer OK (of Opslaan).

Wanneer u offline toegang in sommige browsers inschakelt, ziet u mogelijk een bericht waarin u wordt gewaarschuwd dat de website ruimte op uw schijf vraagt. Accepteer het verzoek om ruimte voor de beste offline ervaring.

Uw browser moet Firefox 23+ of Chrome 24+ zijn.

De interface ziet er op geen van beide uit, maar mijn probleem is niet dat het er lelijk uitziet, maar dat het waardeloos is. In het bijzonder is het extreem muisgericht (zelfs meer dan Outlook). Ik heb het snel bekeken en het is sinds een paar jaar geleden verbeterd, het lijkt nu alle belangrijke functies van Outlook te hebben. Ik zal experimenteren met de offline modus en kijken of ik er bureaubladmeldingen van kan krijgen.
#3
+3
bmaupin
2015-04-20 22:20:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik momenteel Thunderbird met deze plug-in:

https://github.com/ExchangeCalendar/exchangecalendar

Het is niet perfect, maar het is de beste oplossing die ik tot nu toe heb gevonden nadat ik andere opties heb geprobeerd, zoals DavMail, die veel bugs bevatte en meer systeembronnen gebruikte. Het is ook open-source en actief ontwikkeld.

Hier is een fragment van de functies die het ondersteunt:

 • Ondersteuning voor Exchange Server 2007, 2010 en 2013 (Office365).
 • Synchroniseer agenda-, taak- / taak- en contactitems van een EWS (Exchange) -server.
 • Creëer, wijzig en verwijder agenda-evenementen en taak- / taakitems. Ze worden onmiddellijk gesynchroniseerd met de EWS-server.
 • U hebt toegang tot elke map met Agenda, Taken of Contacten op uw EWS-server zolang u het juiste primaire SMTP- of alias-e-mailadres heeft en voldoende machtigingen voor de gebruikte gebruiker .
 • Beheer 'Out of Office'-instellingen voor elke agendapostbox.

http://www.1st-setup.nl/ wordpress /? page_id = 133

Helaas wordt [Ericsson / exchangecalendar] (https://github.com/Ericsson/exchangecalendar) niet langer onderhouden en is de opvolger [ExchangeCalendar / exchangecalendar] (https://github.com/ExchangeCalendar/exchangecalendar) niet compatibel met Thunderbird 60+ op dit moment.
Ik gebruik het met de nieuwste versies van Thunderbird. Uit het leesmij-bestand: "Zie de pagina met releases voor preview-builds van ExchangeCalendar versie 5 met ondersteuning voor Thunderbird 60."
Ah, leuk, op de een of andere manier heb ik dat gemist. Ik zal het meteen proberen.
#4
+1
thepiman3.14
2014-08-16 00:09:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

(Verdeel dit in drie opties voor mensen.)

Optie 1: DavMail

Allereerst wat achtergrondinformatie: DavMail is in feite een server, geschreven in Java, die draait op uw lokale box of ergens anders. Het gebruikte Outlook Web Access om uw e-mail, agenda en andere dingen op te halen en ze vervolgens opnieuw te verzenden met behulp van standaardprotocollen zoals IMAP, LDAP, CalDav, enz. Een bericht met een verklarende afbeelding is hier. Disclaimer: bij deze instructies wordt ervan uitgegaan dat u Ubuntu 10.10 (Maverick) gebruikt met ten minste Java 5 geïnstalleerd. Installatiehandleiding:

DavMail-installatiehandleiding

Optie 2:

Er is ook een app genaamd outport die u van dienst kunnen zijn. http://outport.sourceforge.net/

Outport wil een generiek programma zijn voor het exporteren van gegevens uit Outlook (Outlook + export = Outport. Origineel eh? :-)) naar verschillende e-mail / pim-programma's. Het kan momenteel exporteren naar de contact-, agenda- en taakindelingen van Evolution, plus een aantal algemene indelingen die door Outlook zelf worden ondersteund (Rich Text Format, HTML, vCalendar, vCard, iCalendar, enz.). Ik heb dit getest met Outlook 2000 en de meeste releases van Evolution 1.0.x en 1.2.x. Ik heb dit niet getest met een andere versie van Outlook. Ik heb enkele succesrapporten ontvangen met Outlook XP (en enkele bugs).

Optie 3:

De beste optie die ik kon vinden is Mozilla Thunderbird en de Bliksem-plug-in voor de kalender. Gebruik de volgende opdracht om de offline modus te gebruiken:

 $ Thunderbird -offline 

Er zijn enkele compatibiliteitsproblemen opgetreden, dus doe het volgende: Gebruik Thunderbird 24.0, Thunderbird 24.1.1 en hoger met Lightning 2.6.3 en hoger.

Links:

De synchronisatieproblemen met de Lightning-add-on en Thunderbird zijn waarschijnlijk tot aan de vernieuwingstijd. De standaardwaarde is 30 minuten. Probeer het te veranderen in 10.

Zoals ik in mijn vraag al zei, dat gebruik ik al, en het is erg buggy.
Sorry, per ongeluk ingedrukte post is niet gedaan. Ik heb de Thunderbird-info voor anderen toegevoegd.
De problemen met Lightning hebben niets te maken met vernieuwingstijd. Ik wist niets van Davmail en Outport af, kun je uitleggen hoe je ze kunt gebruiken om mijn probleem op te lossen? Heeft u ervaring met het gebruik ervan? En maak uw bericht op een leesbare manier op.
Sorry maatje, je bent een onbeleefd persoon en als mijn ideeën het niet waard zijn om in te lezen, wens ik je een goede dag.
Ik heb je antwoord opgemaakt (er was een syntaxisfout waardoor een citaat een kop werd). Ik denk dat de paragraaf over het synchronisatieprobleem deel zou moeten uitmaken van optie 3, maar ik wist niet zeker of het je bedoeling was, dus ik heb het niet verplaatst.
#5
+1
mic
2015-03-06 03:48:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Outlook 2010 op Wine

Outlook 2010 (32-bit) heeft een zilveren beoordeling op Wine onder Ubuntu 14.04. Dingen die werken volgens de AppDB:

 • Taken, agenda en contacten
 • Exchange-serververbinding
 • Inloggen naar Office 365 met cachemodus ingeschakeld (maakt geen verbinding met cachemodus uitgeschakeld)

Outlook gebruiken onder Wine is waarschijnlijk legaal:

De licenties voor eindgebruikers van Microsoft sluiten het gebruik van hun applicaties onder andere besturingssystemen niet uit. Als Microsoft zou proberen dergelijk gebruik te verbieden door te eisen dat Microsoft-producten alleen op het Windows-besturingssysteem worden uitgevoerd, zouden ze in strijd zijn met de Sherman Antitrust Act.

Er is niets specifieks over Microsoft Office daar echter.

Outlook installeren onder Wine:

Gebruik in plaats daarvan playonlinux om het te installeren; het is gemakkelijker te gebruiken.

 sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys E0F72778C4676186sudo wget http://deb.playonlinux.com/playonlinux_quantal.list -O /etc/apt/sources.list.d/playonlinux.listsudo apt-get updatesudo apt-get install playonlinux 

Klik na het starten van PlayOnLinux op Installeren en zoek naar Microsoft Office en selecteer vervolgens Microsoft Office 2010.

Outlook 2007 werkt misschien ook, maar de testers hebben de kalenderfunctionaliteit niet getest. Outlook 2013 werkt niet.

Ik heb Outlook 2007 op Crossover gebruikt (~ 16 of zo) en het werkte voor e-mail, maar loopt na verloop van tijd vast en de agendafunctie was alleen-lezen, ik kon geen evenementen maken. Outlook 2013 wordt nu ondersteund door Crossover, maar ik heb dat ook geprobeerd en het crashte een paar keer op mij. Ik vraag me af of 2010 de juiste keuze is. (Ik gebruik Office 365 mail en agenda.)


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...