Vraag:
Windows-programma om te zien welk programma een bestand gebruikt
Gibby
2014-02-05 09:31:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wanneer ik op mijn Windows-computers mappen of bestanden ga verwijderen of verplaatsen, verschijnt er vaak een foutbericht waarin wordt uitgelegd dat deze actie niet kan worden voltooid omdat een van de bestanden wordt gebruikt door een ander programma.

Is er een programma waarmee ik voor een bepaald bestand kan achterhalen welk programma het gebruikt en dat programma kan beëindigen?

Toen ik MS-Windows gebruikte, ontdekte ik dat het meestal de Windows-verkenner was die het bestand had vergrendeld. Ik vond het vreemd dat Windows Explorer zichzelf beschrijft als een ander proces.
Iemand zou een antwoord moeten toevoegen voor Resource Monitor, dat gemakkelijk kan worden geopend via het prestatietabblad van de taakmonitor (d.w.z. niets extra's om te installeren). Hiermee kunt u naar een bestandsnaam zoeken en processen vinden die erop zijn vergrendeld. Ik ben momenteel aan het werk en heb geen tijd om het antwoord te geven dat het verdient.
Hoe komt het dat drie van de antwoorden verwijzen naar Russinovich SysInternals tools en de vierde naar adware?
Hallo Gibby, als je een van deze antwoorden nuttig vond, markeer ze dan als geaccepteerd door het vinkje ernaast aan te vinken. Bedankt!
Zes antwoorden:
#1
+82
Steve Barnes
2014-02-05 13:32:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik regelmatig Process Explorer, (gratis van Microsoft) , om precies te doen wat u vraagt, u kunt zoeken naar welke programma's / taken een bepaald bestand gebruiken of directory en dood dan het programma of de programmaboom. Je kunt zelfs een DLL vinden waarvan een bepaald bestand is vergrendeld en vervolgens die programma's vinden en doden die die DLL gebruiken.

Process Explorer Main Window

Het geeft je ook een veel andere nuttige informatie. System Information

Heel erg bedankt, eindelijk het aanhoudende ehmsas.txt-bestand gedood. Werkt wonderwel, ik moest gewoon de zoekknop vinden (dit is het verrekijkerpictogram in de werkbalk)
@David - Blij dat ik heb geholpen, dit is een van de eerste programma's die ik op een nieuwe Windows-machine installeer.
@SteveBarnes, Is [vergelijking van Unlocker met ProcessExplorer (12 ticks vs 5 ticks)] (http://www.emptyloop.com/unlocker/) eerlijk?
@Pacerier - Niet helemaal, hoewel het wel vermeldt dat de andere programma's zoals Process Explorer veel andere dingen doen die het mist a) Je kunt DLL-unload forceren door simpelweg alle processen te doden die die DLL gebruiken, b) Je kunt elk programma meenemen dat uw bestand open heeft staan ​​voordat u het doodt om er zeker van te zijn dat het veilig is om te doden - geen ontbrekende saves c) ** Ik zou nooit overwegen iets aan te bevelen / te misbruiken waarvan bekend is dat het malware / adware bevat **
@SteveBarnes, Betreffende * punt A *, betekent "Dll ​​unload" hetzelfde als "Force kill"? U moet ook ingaan op * punt C *. Is unlocker een malware?
A: Niet precies - als een DLL-bestand wordt verwijderd terwijl een of meer programma's die het gebruiken nog actief zijn, wordt het geladen of worden het / de programma ('s) onstabiel. C: Zie Winterbloods antwoord op de unlocker ** installer **.
#2
+29
Ken Herbert
2014-02-05 09:35:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Probeer Unlocker.

Het maakt een item in het rechtsklikmenu met bestanden dat u een lijst laat zien van processen die toegang hebben tot het bestand, waardoor u maak dan het proces los (of dood het indien nodig regelrecht).

Ik gebruik Unlocker regelmatig om me te helpen veilig USB-drives uit te werpen waarvan de handvatten graag open worden gehouden en vaker wel dan niet helpt het. Het enige nadeel dat ik heb gevonden (en dit is misschien geen probleem met Unlocker zelf, maar met de programma's die de handvatten open houden) is dat het simpelweg loskoppelen van het proces meestal niet werkt en ik het ronduit moet doden. / p>

Hoewel er een aantal meer feature-full-programma's zijn die dezelfde functionaliteit kunnen bieden als Unlocker, is dit degene die ik heb gevonden om sneller en consistenter te werken met het oog op het vrijgeven van bestandsafhandeling.

Opmerking : houd er rekening mee dat Unlocker mogelijk schadelijke adware bevat tijdens het installatieproces en de OpenCandy advertentiemodule in het installatieprogramma. Als u voorzichtig bent tijdens het installatieproces, elke dialoog leest die u wordt getoond, en alles deselecteert dat niet klinkt alsof het deel uitmaakt van Unlocker, dan kunt u gemakkelijk vermijden om iets kwaadaardigs op uw systeem te installeren.

De De volgende afbeelding toont het dialoogvenster dat ik ontving als resultaat van de OpenCandy-module, waar ik al "Geavanceerd" heb geselecteerd en het selectievakje "Installeer Delta-werkbalk" heb uitgeschakeld:

Delta Toolbar installer

@DanteTheEgregore Ik dacht dat het alleen het installatieprogramma was dat adware liet zien, niet het Unlocker-programma zelf. Als u tijdens de installatie op de juiste knoppen klikt, krijgt u dan nog steeds adware?
@DanteTheEgregore Bedankt voor de waarschuwing. Ik wist tot vandaag eerlijk gezegd niets van mogelijke malware in het installatieprogramma. Ik heb het installatieprogramma nooit gebruikt, maar heb altijd handmatig de benodigde bestanden uit het uitvoerbare bestand gehaald om ze in een draagbaar pakket te plaatsen. Ik heb het antwoord bewerkt om te laten zien hoe u de potentiële malware in het installatieprogramma kunt vermijden.
Werkt Unlocker voor Windows 8? Het blijft me vertellen "geen vergrendelingshendel gevonden", zelfs als ik het bestand open heb.
@ValekHalfHeart Het spijt me niet zeker, en ik heb geen Windows 8-pc om het te controleren. Zowel de officiële site als CNET vermelden het besturingssysteem als tot Windows 7, maar andere downloadsites (inclusief windows8downloads.com) vermelden het als Windows 8-compatibel.
#3
+23
laggingreflex
2014-06-03 08:46:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

LockHunter is een andere geweldige gratis tool.

downloadlink

+1 Je hebt me verslagen. Het doet niet alleen wat hier gevraagd wordt, maar het werkt ook veel beter dan andere "file unlockers". Sterk aanbevolen. Ik heb ze geprobeerd, probeer ze elke paar maanden opnieuw en dit is nog steeds de beste na vele jaren
@laggingreflex, Is [vergelijking van Unlocker met LockHunter (12 ticks vs 6 ticks)] (http://www.emptyloop.com/unlocker/) eerlijk?
@Pacerier Interessante vergelijking. Van degenen waarvan ik denk dat ik alleen om de "Unload DLL" -controle zou geven, lijkt de rust mij triviaal. Ik denk ook dat de tabel misschien ook verouderd is omdat "With reboot" moet worden aangevinkt, aangezien LockHunter een "delete at next boot" -optie heeft. Hoe dan ook, de belangrijkste reden waarom ik LockHunter verkoos boven Unlocker was dat Unlocker niet werkte op Windows 8. Ik weet niet of het nu wel werkt, maar in de downloadsectie wordt Windows 8 nog steeds niet specifiek genoemd.
@laggingreflex, Wat betekent "Unload DLL" eigenlijk precies?
DLL's worden geladen via programma's zoals rundll.exe, ik denk dat dit betekent dat deze worden verwijderd.
Het zal ze ontladen als dit het enige huidige gebruik is. Windows houdt een aantal processen bij met behulp van elke DLL en verwijdert ze alleen uit amaril wanneer het laatste proces wordt afgesloten.
#4
+13
Journeyman Geek
2014-02-08 11:26:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Met een beetje finessing zou procesmonitor door sysinternals dit doen. Het enige echte probleem is de enorme hoeveelheid informatie - er wordt van u verwacht dat u de filters gebruikt, maar uiteindelijk heb ik de getoonde informatie beperkt tot bestandssysteemactiviteit, en kijk welk programma het gebruikt door te zoeken naar de exacte bestandsnaam (in deze case, test.text).

Zoals met alle sysinternals-software, is het klein, draagbaar en doet het precies wat het zegt - het heeft letterlijk geen andere functies dan het bewaken van processen door bestandssysteem, register , netwerk- en procesactiviteit. Gezien het toegangsniveau dat het nodig heeft, moet het worden uitgevoerd als admin / UAC-escalatie ondergaan.

Het laat je niet toe om een ​​bestand direct te ontgrendelen, maar het zal je laten zien wnat het gebruikt, en je kan het ouderproces correct beëindigen om de vergrendeling ongedaan te maken.

enter image description here

kun je wat details toevoegen over andere functies van deze tool? Waarom vond u het nuttig, wat zijn mogelijke nadelen enz.?
Deze tool was geweldig toen ik een proces had dat stierf omdat ik geen bestand kon vinden. Ik kon zonder dit niet bepalen naar welk bestand het zocht (bijv. Procesverkenner of bronmonitor toont u de bestanden waarop een proces is vergrendeld, geen bestanden die een proces niet kon vinden). Hiermee was het vrij eenvoudig op te lossen omdat het de daadwerkelijke poging om het bestand te lokaliseren registreerde. Zodra ik wist welk bestand het niet kon vinden, kon ik het probleem oplossen.
#5
+11
n611x007
2014-04-17 11:25:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

handle is een door Microsoft gehost opdrachtregelprogramma dat precies dat doet. Het is geschreven door Sysinternals, nu eigendom van Microsoft. U kunt het een bestands- of directorynaam geven (of een " handle") en het drukt de exe van het programma en de proces-ID (PID) af. U kunt het gedeeltelijke bestandsnamen geven, dwz. "fragmenten" ook.

Basisgebruik:

  handle c: \ movie.mp4  

drukt de koptekst af en zoiets als

  vlc.exe pid: 1256 type: File 1EC: c: \ movie.mp4  

Gebruik wordt afgedrukt met handle -h

Een handige manier om het te gebruiken, is door een lijst te maken van de bestanden die op uw pen drive zijn geopend. Als uw pen D: is, kunt u handle D: uitvoeren en het zal afdrukken welke programma's uw drive gebruiken en welk bestand.


scripting notes

Eerste gebruik vraagt ​​GUI om EULA. Vroeger was er een -accepteula -parameter die niet lijkt te werken met alle recente versies. De waarde wordt opgeslagen in dword HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Sysinternals \ Handle \ EulaAccepted . U kunt hetzelfde effect hebben als accepteren door

  REG ADD "HKCU \ Software \ Sysinternals \ Handle" / v EulaAccepted / t REG_DWORD / d 1 / f  
toe te voegen

Er zijn veel andere interessante sysinternals-hulpprogramma's die worden gehost op de Microsoft-site.

de dag waarop ik [386] (https://en.wikipedia.org/wiki/Intel_80386) punten had. tot ziens op 80386!
#6
  0
Navin
2018-09-20 01:27:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Process Hacker doet dat:

Functies
- Een gedetailleerd overzicht van systeemactiviteit met accentuering.
- Met grafieken en statistieken kunt u snel resource-zwijnen en weggelopen processen opsporen .
- Kunt u een bestand niet bewerken of verwijderen? Ontdek welke processen dat bestand gebruiken.
- Bekijk welke programma's actieve netwerkverbindingen hebben en sluit deze indien nodig.
- Krijg realtime informatie over schijftoegang.
- Bekijk gedetailleerde stack sporen met kernelmodus, WOW64 en .NET-ondersteuning.
- Ga verder dan services.msc: maak, bewerk en beheer services.
- Klein, draagbaar en geen installatie vereist.
- 100% gratis software ( GPL v3)

https://github.com/processhacker/processhackerDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...