Vraag:
Software voor het componeren van muziek die zorgt voor een goede weergave van akkoorden
Shevliaskovic
2014-02-05 04:31:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaak schrijf ik akkoorden en ik zou er graag naar luisteren. Helaas heb ik geen piano, en een gitaar is niet de beste optie.

Is er software waarmee ik naar akkoorden van goede kwaliteit kan luisteren? Met goede kwaliteit bedoel ik dat ik de verschillen tussen akkoorden kan zien.

Ik heb momenteel Guitar Pro, maar het geluid is vrij matig

Platform: Windows

Als uw vraag betrekking heeft op [VST-instrumenten] (http://en.wikipedia.org/wiki/Virtual_Studio_Technology), kunnen de adviezen afhangen van het instrument dat u wilt synthetiseren.
Wat ik momenteel nodig heb, is een helder pianogeluid, zodat ik naar akkoordprogressies kan luisteren
Hoe schrijf je je akkoorden precies? Staan ze op een gitaarakkoordenschema of op normaal bladmuziekpapier?
Drie antwoorden:
#1
+6
ProgramFOX
2014-02-07 22:46:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik weet niet of het precies is waarnaar u op zoek bent, maar ik vind de NoteWorthy Composer leuk. De prijs is USD $ 49, maar er is een gratis parcours. Er is geen tijdslimiet voor het gebruik van de trail, maar je kunt niets in de trail opslaan.

Hier is een screenshot:
NoteWorthy Composer

#2
+2
Rafael Winterhalter
2014-02-05 06:18:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb hiervoor verschillende tools geprobeerd en mijn eerste keuze is altijd Guitar Pro geweest voor het componeren met pure akkoorden. Je hebt echter gelijk over de geluidskwaliteit. Van alle andere tools die ik heb geprobeerd, verslaat GarageBand naar mijn mening vrijwel alles op het gebied van geluidskwaliteit. GarageBand is natuurlijk een heel ander hulpmiddel dan Guitar Pro, maar geen enkel componeerhulpmiddel streeft naar realistisch geluid, aangezien een realistische interpretatie van een nummer meer vereist dan "alleen" de snoeren, maar het heeft informatie nodig over de sfeer van het nummer. GarageBand biedt zulke fijnafstemming en hoewel het een veel complexere tool is, biedt het wat je zoekt.

Aan de andere kant is het alleen beschikbaar voor het Apple OS van jouw keuze.

#3
+1
LiberalArtist
2014-06-24 21:29:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

tl; dr: Bekijk Finale Notepad

Ik ben een componist van klassieke muziek en het klinkt alsof je naar meer pop-achtige dingen, dus volg mijn advies met dat voorbehoud.

De grote kloof in het componeren van software is tussen Sibelius (waarvan ik denk dat het veruit betere software is) en Finale (die een gratis versie heeft), dus dat is wat ik je zou aanraden. Beide zijn duur, maar als je serieus bezig bent met componeren / arrangeren, zou ik aanraden om te sparen voor een volledige versie van een van hen (beide hebben studentenkortingen).

Er is ook een zeer krachtige open-source notatieprogramma, LilyPond, maar ik raad het niet aan als je vooral geïnteresseerd bent in het horen van akkoorden: het gebruikt een op tekst gebaseerde interface (dwz geen GUI) met een steile leercurve, en het is gewoon genereert een MIDI-bestand, dus de kwaliteit van het afspelen hangt af van uw systeem.

Ten slotte heeft Steinberg voor de volledigheid een nog niet genoemd programma in ontwikkeling door de voormalig Sibelius-team (ze werden gedumpt toen het programma werd overgenomen door Avid). Voor mijn geld gok ik erop dat het, wanneer het wordt uitgebracht, de huidige generatie compositiesoftware uit het water zal blazen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...