Vraag:
Welk pixelafbeeldingsprogramma ondersteunt het maken van naadloze tegels?
Jens Piegsa
2014-02-05 07:43:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Welk grafisch pixelprogramma ondersteunt het maken van naadloze tegels? Ik heb een functie in gedachten dat tijdens het schilderen een rechthoekig gebied (grenzend aan de 4 respectievelijk 8 richtingen) in realtime wordt gekloond / gespiegeld.

Alle aanbevelingen moeten op Windows of Android worden uitgevoerd, of een web zijn toepassing.

Ik weet niet zeker wat je bedoelt met "naast de 4 respectievelijk 8 richtingen". Kan ik om opheldering vragen?
Dit was mijn slecht-Engelse uitleg over het plaatsen van meerdere exemplaren van dezelfde tegel rond de bewerkte tegel, om te zien of deze past. PyxelEdit noemt deze functie "** Tegelreferenties met transformaties ** * (Teken in één tegel en ze worden allemaal onmiddellijk bijgewerkt. Tegelinstanties kunnen worden geroteerd en omgedraaid, nog steeds verwijzend naar dezelfde tegeldata.) *"
Vier antwoorden:
#1
+12
Kelly Thomas
2014-02-09 08:17:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pickle is een spritebewerkingstoepassing gericht op pixelartiesten die videogames maken.

  • Het ondersteunt gespiegeld tekenen, roteren / spiegelen en live voorbeeld van uw tegels in willekeurige configuraties.
  • Eerdere versies waren gratis, maar voor 2.0 is het nu betaalde software (momenteel $ 25).
  • Het is gebouwd met Adobe Air en heeft downloads beschikbaar voor Windows en Mac.

Pickle UI

Pyxel Edit is een sprite-bewerkingsprogramma gericht op de spelontwikkelingsgemeenschap.

  • Het ondersteunt live voorvertoning met tegelinstanties in willekeurige configuraties, deze instanties kunnen indien gewenst worden omgedraaid of geroteerd.
  • Een oudere versie is gratis beschikbaar, waarbij de huidige versie betaalde software is (momenteel US $ 9 +).
  • Het is ook gebouwd met Adobe Air, met downloads beschikbaar voor Windows en Mac.

Pyxel Edit UI

Mijn persoonlijke ervaringen zijn dat de Pickle-interface gestroomlijnd is en gemakkelijker snel beschikbaar is grip op. Het mist echter enkele handige functies die Pyxel Edit ondersteunt, waaronder lagen, import / export pallet afbeeldingen en automatisch gegenereerde verlopen. Ik heb geen ervaring met het gebruik van beide applicaties voor animatie, iets waar ze allebei veel functies aan hebben gewijd.

Bedankt voor het voorstellen van deze twee veelbelovende tools. Wil je persoonlijke ervaringen delen? Zijn er bepaalde taken waarvoor u de ene boven de andere prefereert?
#2
+5
Agargara
2017-06-26 08:01:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Krita is een open source beeldbewerkingsprogramma dat een mooi gratis alternatief biedt voor het geaccepteerde antwoord. De 'wrap-around-modus' maakt het bewerken van herhaalde tegels heel gemakkelijk:

Krita screenshot

Helaas lijkt het erop dat er geen opties voor het spiegelen / roteren van voorbeelden zijn met wrap-around-modus.

(Ik weet dat dit antwoord drie jaar te laat is, maar hopelijk helpt dit mensen zoals ik bij het zoeken naar deze vraag.)

#3
+2
Journeyman Geek
2014-02-09 14:03:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou paint.net gebruiken (maar wat zou ik anders gebruiken?), met de naadloze texture maker-plug-in

Verander je epische dassen

enter image description here

Met het gebruik van de plug-in (je vindt het onder effect's / distort. Ik heb het meer dan eens uitgevoerd om tegels te simuleren)

enter image description here

in een epische dassenleger!

enter image description here

#4
  0
mrall
2016-08-14 20:33:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De TileSetPainter is een lichtgewicht app gemaakt met Adobe Air. Het neemt een sprite-blad / tegelset op en exporteert arrays van de niveaukaarten die je tekent en die klaar zijn om in code te worden gebruikt. U kunt de arrays ook teruglezen in de TileSetPainter. Het kan uw voltooide kaarten ook exporteren als jpg-afbeeldingen. Het is vergelijkbaar met Pickle, maar met minder functies en het kost slechts $ 5.

De tbgs.js HTML5-spelbibliotheek die is gekoppeld aan de TileSetPainter is gratis.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...