Vraag:
Gratis / Libre voice- en videochat alternatief voor Skype?
unor
2014-02-05 09:11:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik wil Skype niet gebruiken omdat het eigendom is.

Ik ben op zoek naar een alternatief dat

 • gratis is / Libre ( FLOSS ),
 • is beschikbaar cross-platform * (tenminste: GNU / Linux, Mac OS, en Microsoft Windows),
 • biedt audio chat aan met een andere gebruiker, en
 • biedt video chat aan met een andere gebruiker.

Niet vereist: tekstchat, chat met meerdere gebruikers.

( * Als er een protocol is dat met verschillende clients werkt, kan zo'n client hoeft niet platformonafhankelijk beschikbaar te zijn, als er voor elk besturingssysteem ten minste één client is die aan de andere vereisten voldoet.)

Gerelateerde vraag voor tekstchat (maar niet audio / video): [Skype-vervanging voor tekstchatten] (http://softwarerecs.stackexchange.com/questions/7219/skype-replacement-for-text-chatting)
Gerelateerde vraag inclusief uw vereisten: [Skype-alternatief voor Linux met tegenhanger voor Android] (http://softwarerecs.stackexchange.com/q/11714/185). Controleer het antwoord op Linphone, zou aan uw vereisten moeten voldoen :)
Gerelateerd: [LibrePlanet: Skype Replacement] (https://libreplanet.org/wiki/Group:Skype_Replacement)
Vier antwoorden:
#1
+13
Franck Dernoncourt
2014-03-14 01:45:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ekiga is het gratis alternatief dat wordt aanbevolen door Richard Stallman in zijn e-mailhandtekening. Ekiga:

 • is Free / Libre (FLOSS),
 • is beschikbaar op GNU / Linux en Microsoft Windows ( niet op Mac OS , maar het is compatibel met veel Mac OS-toepassingen),
 • biedt audiochat met een andere gebruiker,
 • biedt videochat met een andere gebruiker.

Meer functies:

 • GUI
 • Gratis instant messaging via internet met aanwezigheidsondersteuning
 • Audio (en video) oproepen naar vaste lijnen en mobiele telefoons met ondersteuning voor de goedkoopste serviceproviders
 • High Definition-geluid (breedband) en videokwaliteit tot dvd-kwaliteit (hoge framerate, state-of-the-art kwaliteit codec en framegrootte)
 • Vrije keuze van de serviceprovider
 • Sms naar mobiele telefoons als de serviceprovider dit ondersteunt (zoals de standaardprovider)
 • Ondersteuning van standaardtelefoniefuncties zoals Gesprek Wacht, Gesprek Doorverbinden, Bellen Doorsturen, DTMF
 • Ondersteuning voor extern en lokaal adresboek: ondersteuning voor extern adresboek met authenticatie met behulp van de standaard LDAP technologie, Local Address-ondersteuning in Gnome (Evolution)
 • Brede interoperabiliteit: Ekiga gebruikt de belangrijkste gebruikte standaards voor telefonieprotocollen (SIP en H.323) en is getest met een breed scala aan softphones, hardphones, PBX en serviceproviders

enter image description here

Is IP PBX (bijv. Asterisk of Freeswitch) nodig om te werken?
#2
+8
Angelo Fuchs
2014-02-09 23:29:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Huidige Firefox, Opera en Chrome hebben WebRTC ingebouwd (geen plug-in) die dat doet. Je moet een ontmoetingspunt regelen (zoals dit https://apprtc.appspot.com) met een gemeenschappelijke ID (bijv. Je wordt omgeleid naar een individuele URL en moet deze URL doorgeven aan je chat partner) en kan meteen beginnen met chatten.

WebRTC is het raamwerk onder het chatten dat andere nuttige dingen mogelijk maakt (zoals bestandsoverdracht, spelletjes spelen, een whiteboard gebruiken enz.), maar je zult een vergadering moeten doorzoeken punt dat een van deze implementeert (ik heb er geen ervaring mee).

Als je dingen nodig hebt zoals een contactenlijst, dan zal WebRTC het niet voor je doen.

#3
+7
World Engineer
2014-02-05 09:44:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jitsi is een solide optie. Het is gratis en gelicentieerd onder LGPL. Het is gebaseerd op Java, dus het werkt op Windows, Linux en Macs. Het ondersteunt ook een aantal verschillende protocollen. Het biedt zowel audio- als videochat met versleuteling.

Main program window video chat conference

Werkt niet op KDE 5 :-(.
#4
+6
unknownprotocol
2014-09-15 11:14:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tox

Onlangs als gevolg van alle "NSA laat overal dakranden vallen" kwam ik een reddit- of Ycombinator-bericht tegen waarin een gratis, veilig, open-source alternatief werd genoemd naar skype genaamd Tox ( http://tox.im/). Van hun website zeggen ze dat "Tox is gebouwd op een 'privacy gaat eerst'-agenda", dus dit is goed. Het is ook open source.

Update: ik heb Tox geïnstalleerd, de installatie verloopt redelijk soepel en het is vrij eenvoudig te gebruiken. Het enige nadeel is dat het nog steeds op "alpha" staat, dus niet veel (indien aanwezig) van uw contacten zullen op tox staan, ze moeten het installeren. Je hebt gedeelde Tox-ID's om te communiceren, maar het lijkt redelijk goed te werken. Het heeft op dit moment een "hacker" -gevoel, maar ze hebben het echt heel eenvoudig te gebruiken gemaakt. Je kunt chatten, bellen of "videochatten" met je andere contacten. Hun website heeft binaire bestanden / installatieprogramma's voor Windows, OSX en Linux.

Omdat het open source is, kun je de broncode bekijken op https://github.com/irungentoo/ProjectTox-Core en ook lid worden van hun IRC-kanaal voor meer info ircs: //irc.freenode.net/toxDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...