Vraag:
"Mac-achtige" Linux-distributie
World Engineer
2014-02-05 03:49:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een oude Mac die ik aan het afvegen ben als Lion-ondersteuning de weg van de dinosaurus gaat. Ik hou nog steeds van het idee om het zo Mac-achtig mogelijk te houden.

Zijn er Linux-distributies die in hoge mate OS X-functionaliteit nabootsen? Interface is belangrijker dan ontwikkeling onder de motorkap.

Welke processor sinds het een mac is? Als het een PPC-model is, zullen uw behoeften HEEL anders zijn. Je kunt ook redelijkerwijs eenvoudig een mac-achtig thema hacken van een eenvoudige cli-only-installatie.
Ik denk dat de echte vraag is "welke DE / WM is vergelijkbaar met die van OS X".
Drie antwoorden:
#1
+11
World Engineer
2014-02-05 03:49:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Elementary Luna OS streeft ernaar om zo "Mac-achtig" mogelijk te zijn. Het is gebouwd voor gebruiksgemak en ziet er visueel uit als Mac OS X.

Elementary Luna OS UI
Klik om te bekijken in hogere resolutie

Etoile is een Linux-distro die bedoeld is om het GNUStep-project te gebruiken om systeemtaken uit te voeren, waardoor een vaag vergelijkbare programmeeromgeving als Cocoa ontstaat. Hoewel het meer lijkt op NextStep in termen van visuele stijl, zal het enige vertrouwdheid hebben vanuit een programmeerperspectief.

Ik begrijp niet waarom mensen zeggen dat 'elementair op mac lijkt'. Wat is gebruikelijk tussen mac en elementair? Gaat het bij een dock om Mac OS X te zijn?
#2
+9
Chris Jester-Young
2014-02-05 03:53:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toen ik eind vorig jaar voor het eerst mijn MacBook Pro kocht, dacht ik dat de gebruikersinterface erg leek op Unity (de standaard desktopomgeving in Ubuntu). Nu is Unity niet 100% zoals Mac, maar ik denk dat het in veel opzichten heel dichtbij is, vooral in vergelijking met de meeste andere distributies. De bovenste menubalk, het dock, de app Instellingen, enz. Hier is een screenshot:

Unity screenshot

(Ik heb de screenshot gemaakt op mijn Retina-display MacBook Pro en helaas, Unity ondersteunt momenteel nog geen HiDPI-schermen, dus het ziet er een beetje buiten proportie uit. Maar ik hoop dat de releasetijd van 14.04 LTS komt, dit zal vanzelf gladgestreken zijn.)

Hier is nog een screenshot, die het hoofdmenu toont:

Showing the top menu

De stijl van het hoofdmenu doet nogal denken aan de Mac-gebruikersinterface, maar met twee verschillen:

  1. Er is geen Apple-menu.
  2. De Alt-Tab-taakwisselaar is nog steeds venstergericht (hoewel vensters gegroepeerd zijn op hun eigen toepassing), niet toepassingsgericht. Dit maakt waarschijnlijk geen enorm verschil voor je, tenzij je trouw bent aan het "elke applicatie is in wezen MDI" -aspect van de Mac-gebruikersinterface.

Update: Mijn baas vertelt me ​​dat Ubuntu 14.04 nu HiDPI-beeldschermen ondersteunt! Hier is een screenshot van Unity (met Firefox 29 bèta, dat ook HiDPI ondersteunt) draait op zijn MacBook Pro 15 met Retina:

Yay, Ubuntu 14.04 has HiDPI support!

(Ik zal eraan beginnen met updaten de andere screenshots binnenkort.)

#3
+8
MadTux
2014-02-06 02:59:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

BEWERKEN: Clementine OS is nu allang dood. Negeer dit antwoord en gebruik in plaats daarvan eOS of zoiets.


Clementine OS streeft ernaar zo veel mogelijk op Mac OSX te lijken - het biedt veel van dezelfde kenmerken, zoals belichten, en is visueel bijna hetzelfde. Het is afkomstig van een inmiddels stopgezet (verkocht) project genaamd Pear Linux en heeft een interface die vrijwel identiek is aan die van Apple. Hier is een screenshot:

Clementine OS UI

Als je gewoon een Apple-achtige interface wilt, denk ik dat ik zo ver ga om te zeggen dat Clementine OS perfect is - Oeps ! Ik deed het net -, hoewel je de Mavericks-stijl misschien niet leuk vindt.

Onder de motorkap is het gebaseerd op Ubuntu, dus het is mooi en stabiel en heeft veel beschikbare pakketten.

Clementine OS is niet langer beschikbaar. De Duitse website heise.de heeft vandaag deze kop geplaatst: [heise.de] (https://translate.google.at/translate?sl=auto&tl=en&js=n&prev=_t&hl=de&ie=UTF-8&u=http%3A%2F % 2Fwww.heise.de% 2Fnewsticker% 2Fmeldung% 2FEndgueltiges-Aus-fuer-Pear-OS-2106897.html)
U kunt de thema's en programma's op Ubuntu echter nog steeds gebruiken. Ik verwacht.
Screen-shoots presenteren Pear OS Linux, dat tegenwoordig ook niet beschikbaar is.
hmmmm, lijkt meer op een parodie (imho)
Het lijkt erop dat Clementine Linux niet langer actief is en de downloadlink is verbroken (ik kon geen bijgewerkte link vinden)


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...