Vraag:
Gratis, lichtgewicht, alles-in-één, audio- en videoformaat-omzetter
Andrew Cheong
2014-02-05 04:06:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kortom, iets dat net doet wat men zou verwachten dat zo'n programma doet. (Converteer het gewoon zodat het werkt op de mediaspeler van mijn moeder!)

 • Met "gratis" bedoel ik gratis-als-in-bier. Ik ben oké met zowel closed source als advertentie-ondersteunde programma's.
 • Met "lichtgewicht" bedoel ik een programma ontworpen om te converteren, niet een volwaardige editor zoals Audacity.
 • Met "alles-in-één" bedoel ik een programma dat kan converteren van en naar de meest gangbare formaten zoals MP3, M4A, WAV, FLAC, automatisch containers zoals AVI introspecteert en codecs detecteert.

Voor Windows 7+.

Negen antwoorden:
#1
+73
dotVezz
2014-02-05 04:12:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Handbrake is een van de beste gratis (en open-source) videoconverters die er zijn. Het is snel, krachtig en eenvoudig. Het is ook redelijk goed in het converteren van audio.

Het past goed bij jou omdat het ...

 • Gratis (nulkosten en FOSS)
 • Zeer licht - het doet niets anders dan dingen converteren
 • Extreem veel functies - je kunt elk aspect van de conversie aanpassen
 • Eenvoudig en ongecompliceerd
 • In staat om metadata te behouden, en stelt u in staat om metadata te bewerken vóór conversie
Het biedt ook directe conversie vanaf een dvd!
Zeer goede optie, maar een nadeel is dat het slechts naar een zeer klein aantal bestemmingsformaten kan worden geconverteerd. Het kan echter van vele anderen als invoer worden gelezen.
En het is erg traag (althans op mijn pc), dat is de reden waarom ik momenteel het opdrachtregelprogramma `avconv` gebruik ...
@wb9688 heb je geprobeerd de tijd tussen Handbrake en `avconv` te vergelijken bij gebruik van identieke codecs en bitrates? Ik zou heel graag de resultaten willen horen.
Alleen niet-versleutelde dvd's (je kunt er onder andere _MakeMKV_ voor gebruiken). @wb9688 er is een snelheidsschuifregelaar onder het tabblad [Video]. Maar hoe sneller je gaat, hoe minder compressie en kwaliteit; stel het gewoon in om een ​​batchopdracht 's nachts uit te voeren.
Dit converteert geen audio naar video.
#2
+35
Journeyman Geek
2014-02-08 06:56:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ffmpeg zou dit doen, en ik heb veel geluk gehad met de winff-voorkant ervan. Het geeft je de commando's als je het handmatig wilt doen, laat je batchgewijs dingen verwijderen of de audio verwijderen. Het heeft ook een redelijk aantal algemene voorinstellingen voor dingen die u wilt doen

WinFF UI with Output Details tab selected

+1 voor ffmpeg. Cross-platform, volledig aanpasbaar, ondersteunt zowat elk formaat dat bestaat en je kunt er behoorlijk geweldige dingen mee doen, zoals het bijsnijden van de foto of de audio, het samenvoegen en / of extraheren van fragmenten uit meerdere audio- en videotracks enz. Winff is een prima frontend, maar IMHO is het de moeite waard om de CLI voor dit programma te gebruiken.
Oh, absoluut. Ik hou van de frontend voor de mogelijkheid om dingen te batchen en om je aanvankelijk door de instellingen te leiden als je nog aan het leren bent hoe je ffmpeg moet gebruiken. Het was ook een excuus voor een screenshot;)
#3
+21
Seth
2014-02-05 04:14:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik hou van Format Factory. Het ondersteunt een zeer breed scala aan formaten en mediatypen.

Zijn eigenschappen omvatten:

 • Snel en licht, het doet niets maar converteer software.

 • Ondersteunt een breed scala aan formaten en mediatypen.

 • Ondersteunt batchconversie.

 • Ondersteunt huiden.

 • Is gratis zoals in bier.

Screenshot of Format Factory

Ik weet niet zeker of het FLAC ondersteunt, hoewel ...

Ik gebruik het ook, maar de interface is waardeloos.
Het probeert niet minder dan 4 adwares te installeren ... (Ask-werkbalk, Ask-zoekmachine, Comodo Dragon-browser en nog een die ik ben vergeten). Werkt verder redelijk goed, maar het lijkt geen VBR-uitvoer te ondersteunen.
@Thomas Ja, ik heb gemerkt dat ze er onlangs meer van hadden toegevoegd .. Weiger gewoon dan allemaal.
Een van de beste mogelijkheden IMHO.
#4
+19
user111
2014-02-05 04:30:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik persoonlijk VLC , het is een gratis en open-source mediaspeler die veel video- en audioformaten ondersteunt, en het kan ook worden gebruikt voor streaming of conversie, ook al is de gebruikersinterface niet de meest intuïtieve voor conversie.

Basisinstructie:

 • Druk in het hoofdvenster van VLC op Ctrl kbd > + R of ga naar Bestand-> Converteren / Opslaan , hierdoor wordt het dialoogvenster voor bestandsselectie geopend.
 • Klik op Toevoegen en selecteer het bestand dat u wilt converteren, klik ten slotte op Converteren / Opslaan , dit zal het conversiedialoogvenster openen.
 • Selecteer het doelprofiel uit de vervolgkeuzemenu of klik op het pictogram Extra om een ​​aangepast profiel te maken of geavanceerde coderingsopties in te stellen, en voer het pad van het bestemmingsbestand in het veld Bestemmingsbestand in of klik op Browse om een ​​dialoogvenster voor bestandsselectie te gebruiken om het pad in te stellen.
 • Klik ten slotte op Start om de con versie. VLC ziet eruit alsof het iets speelt terwijl het daadwerkelijk aan het converteren is. Zodra het afspelen is gestopt, betekent dit dat het bestand klaar is.
Hoewel ik VLC dagelijks gebruik om naar muziek te luisteren, verwijt ik het dat ik geen metagegevens bewaar bij het converteren ...
Ik hou van de afspeelfuncties van VLC, maar ik ben * nooit * erin geslaagd de conversiemethoden te achterhalen. Ik geef het altijd op uit frustratie.
#5
+11
allquixotic
2014-02-05 04:41:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ga dit beantwoorden door gstreamer aan te bevelen. Je gaat dit antwoord waarschijnlijk haten, omdat het technisch aan je eisen voldoet, terwijl het niet op GUI is gebaseerd. Maar dat is oké, want iemand anders vindt misschien dat dit de beste tool is voor them.

Kortom, als je een build van gstreamer krijgt met alle codecs ingeschakeld, het ondersteunt een enorme verscheidenheid aan bestandsformaten. U kunt het ingebouwde programma gst-launch gebruiken (afwisselend gst-launch-0.10 of gst-launch-1.0 , afhankelijk van de versie die u have) om op maat gemaakte "pijplijnen" te bouwen die bijna alle denkbare bronmedia kunnen gebruiken en deze kunnen transformeren in bijna alle denkbare bestemmingsmedia.

Het beste van deze opzet is dat het zo flexibel . Veel GUI-gestuurde mediaprogramma's hebben het nadeel dat ze impliciet bepaalde details over invoerbestanden verwachten of aannemen, en als de invoergegevens niet aan die voorwaarden voldoen, worden fouten weergegeven. Met gstreamer hoef je je pijplijn een beetje aan te passen en ga je naar de races.

De gstreamer SDK is een nieuwe binaire build van gstreamer die biedt. gst-launch (onder andere) op verschillende platformen, en je hoeft gstreamer niet eens meer zelf te compileren. Het is op zichzelf al een krachtig hulpmiddel voor softwareontwikkeling, maar je kunt bijna elke conversie uitvoeren die je maar kunt bedenken (of zelfs live video / audio-opname van een webcam / microfoon) via gst-launch alleen. Het is echt een Zwitsers zakmes.

De foutopsporingsinformatie die het biedt, is ook ongelooflijk. U kunt het decodebin -element gebruiken samen met de -v -schakelaar (voor uitgebreid ) om een ​​enorme hoeveelheid informatie te krijgen over hoe gstreamer probeert demux en decodeer vervolgens uw invoergegevens, wat u diep inzicht kan geven in hoe de bronmedia is gestructureerd. Als het bronmedium is geproduceerd via een apparaat voor consumentenelektronica, kan dit uitermate handig zijn om erachter te komen waaruit het invoerbestand bestaat, en u kunt dan gstreamer rechtstreeks of een ander hulpmiddel gebruiken om het in de gewenste vorm te verwerken. werk ermee verder.

Er zijn veel sites op internet als je googelt die voorbeeldpijplijnen bieden om je op weg te helpen, maar het algemene formaat dat ik graag gebruik is:

gst-launch -v somesrc! somedemuxer! een decoder! een proces! een codering! somemux! somesink . Laten we deze in volgorde opsommen:

 • somesrc: A source - waar de originele invoergegevens vandaan komen. Bijvoorbeeld filesrc , die gegevens uit een bestand leest.
 • somedemuxer: een demuxer - de meeste, maar niet alle media worden gemuxed geleverd in een soort van containerformaat . U kunt bijvoorbeeld Ogg / Vorbis-audio en Ogg / Theora-video muxed samen laten plaatsen in een Matroska (mkv) -container. De demuxer "verwijdert" de container en stelt zijn interne gegevensstromen bloot, die nog steeds zijn gecodeerd.
 • somedecoder: een decoder - dit is, bijvoorbeeld een Vorbis-decoder of een Theora-decoder. U kunt de ingebouwde tool gst-inspect gebruiken om een ​​lijst met beschikbare plug-inelementen te krijgen en om de eigenschappen van individuele elementen te inspecteren. Er zijn ook online documenten voor elk.
 • sommige processen: meestal nadat je de gecodeerde invoergegevens (audio, video of beide) hebt gedecodeerd tot een onbewerkt gegevenstype (wat in feite een stroom van gehele getallen is of drijvende-kommagetallen; een van de onbewerkte gegevenstypen van audio is bijvoorbeeld PCM), je kunt er wat bewerkingen op uitvoeren. Verwerking kan nodig zijn om aspecten ervan te wijzigen (samplefrequentie, resolutie van video, FPS, enz.) Of het kan nodig zijn om te voldoen aan de vereisten van elementen verderop in de pijplijn.
 • someencodering: typisch, nadat je de onbewerkte gegevens hebt gedecodeerd en verwerkt, wil je de onbewerkte gegevens (audio, video of beide) coderen in een of ander gecomprimeerd formaat, of het nu gaat om compressie zonder verlies zoals FLAC-audio (voor het beste kwaliteit), of lossy compressie zoals MP3 of H264 (voor de beste bestandsgrootte).
 • somemux: nu je de onbewerkte gecodeerde bits in hun gecomprimeerde indeling hebt, wil je ze in een soort van de container. Containers zijn handig omdat ze metadata kunnen bevatten, zoals "Titel", "Auteur", "Copyright", "Album", "Jaar", enz., Evenals gegevens over welke audio en video codecs werden gebruikt om de gegevens te coderen. Muxers maken het ook gemakkelijk om verschillende dataformaten te mixen en matchen. Er zijn een paar containerformaten die extreem flexibel zijn en waarmee u bijna elk gecodeerd formaat erin kunt verpakken; Matroska is zo'n voorbeeld, waar je in theorie Ogg / Vorbis-audio en H264-video of VP8-video en FLAC-audio zou kunnen plaatsen! De mogelijkheden zijn eindeloos, en het hangt er echt van af waarop u het gaat bewerken / bekijken.
 • somesink: dit is de uiteindelijke bestemming van het bestand. Aangezien u voornamelijk conversie uitvoert van het ene bestand op schijf naar het andere bestand op schijf, gebruikt u hier bijna altijd filesink location = C: / .... , waarbij u de filesrc spiegelt. location = .... aan het begin van de pijplijn.

Gstreamer is veel eenvoudiger te leren en te beheersen dan het schrijven van C-code of iets ingewikkelds, maar het biedt een krachtig raamwerk voor ervaren gebruikers om audio- en videostreams op uiterst flexibele manieren te verwerken.

#6
+11
Varun
2014-02-08 09:50:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Freemake is een knappe, krachtige videoconvertor. Het is een kwaliteitsalternatief voor betaalde producten.

Freemake UI with 3 example videos

Freemake Video Converter - Video Editor window

Ik heb het getest en het werkt prima. Het biedt een zeer grote hoeveelheid formaat. Wees voorzichtig wanneer u het installeert, er worden veel advertentie-advertenties voorgesteld.
#7
+3
nixda
2015-09-04 22:26:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Xmedia-hercodering

Algemeen

 • Freeware
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Draagbare versie beschikbaar (11 MB klein)
 • Gebruikt onder andere ffmpeg
 • Alleen Windows

  enter image description here

Functies

 • Video- / audioconversie: XMedia-hercodering kan bijna alle bekende audio- en videoformaten converteren

  3GP, 3GPP, 3GPP2, AAC, AC3, AMR, ASF, AVI, AVISynth, DVD, FLAC, FLV, H.261, H.263, H.264, M4A, M1V, M2V, M4V, MKV, MMF , MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, TS, TRP, MP2, MP3, MP4, MP4V, MOV, QT, OGG, PSP, RM, (S) VCD, SWF, VOB, WAV, WebA, WebM, WMA en WMV.

 • Blu-ray / dvd converteren

 • Nvidia CUDA: ondersteund Nvidia NVENC H.264, ondersteund Nvidia NVENC HEVC / H.265 Nvidia GPU-stuurprogramma 347.09 of hoger
 • Converteren voor talloze apparaten: selecteer een vooraf gedefinieerd profiel (iPhone, iPad, iPod Touch, Android-tablets, Sony PSP, Amazon Kindle, Smartphones Blackberry, Wii en DS, Cowon, Palm, Android, HTC, Xbox360, Nokia, iR iver)
 • Hoofdstukken maken: u kunt automatisch hoofdstukken maken. Hoofdstuk van dvd / Blu-ray wordt automatisch overgenomen
 • Ondertiteling importeren: u kunt maximaal 32 ondertitelingstracks toevoegen
 • Direct stream kopiëren: kopieert de audiostream of videostream naar het doel formaat
 • Video bewerken: kleurcorrectie, bijsnijden, ruis verwijderen, verwijderen, deblokkeren, de-interliniëring, afbeelding spiegelen, starttijd, eindtijd, resolutie, afbeelding draaien, sepia, scherpte, opvulling, video-fade-in / fade-out
 • Audio-extractie: extraheert audiotracks van dvd-, Blu-ray- en videobestanden
 • ID3-tag: ID3-tag bewerken, albumhoezen toevoegen
 • Batchverwerking
#8
+2
mirabilos
2014-02-05 04:42:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een opdrachtregelprogramma genaamd mencoder , onderdeel van de mplayer suite, kan dit doen: het kan elk formaat converteren (audio, video of beide, en zelfs ondertitels) die het mplayer -hulpprogramma zelf kan afspelen, in vele andere formaten. Het is relatief eenvoudig te gebruiken (in feite: je sorteert de opties die je nodig hebt maar één keer, gooit dan gewoon de invoer op altijd dezelfde opdrachtregel) en, aangezien het alleen is ontworpen voor conversie, doet het precies dat werk, maar doet het het goed. / p>

#9
-1
Adi
2015-01-09 22:52:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Probeer Total Video Converter, hoewel het Video converter wordt genoemd, kan het het beste worden gebruikt om audiobestanden te converteren.

Functieset:

 • Gratis
 • Ondersteunde audioformaten, mp3, ac3, ogg, wav, aac
 • Ondersteunde videoformaten, mp4, 3gp, xvid, divx mpeg4 avi, amr audio
 • Video naar audio
 • CD rippen
 • CD branden

En nog veel meer

Dit lijkt niet "gratis" te zijn op de website waarnaar u doorgelinkt? De standaard Windows-versie wordt geadverteerd als $ 29,96?


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...