Vraag:
Gebruiksvriendelijke tool voor het retoucheren van foto's op meerdere platforms?
Olli
2014-02-05 04:59:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik probeer een goede platformonafhankelijke tool voor het retoucheren van foto's te vinden die niet zo krachtig, duur en ingewikkeld is als Photoshop. Het hoeft niet gratis te zijn, maar meer dan € 100 begint te veel pijn te doen.

Handige - soort "must" - functies zijn onder meer

 • Witbalanskiezer
 • Helderheid en contrastregeling
 • Goed gereedschap voor bijsnijden
 • Helderheid, levendigheid en verzadiging
 • Ruisonderdrukking
 • Voorinstellingen voor verschillende instellingen

Zaken als catalogiseren, diavoorstellingen en lensprofielcorrecties zijn volledig optioneel - iets eenvoudigs heeft de voorkeur. Aangezien dit voor het bewerken van foto's is, is vectorondersteuning duidelijk niet nodig.

Drie antwoorden:
#1
+14
Undo
2014-02-05 05:58:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

GIMP is geweldig

GIMP UI with Change Foreground Color Editor open

Over het algemeen ben ik dol op GIMP. Het is al jaren het enige fotobewerkingsprogramma dat ik gebruik (omdat ik me geen PS kan veroorloven).

Het is ook ongelooflijk ingewikkeld om voor elke eenvoudige taak te gebruiken. Maar ik ben het ermee eens, het is geweldig in vergelijking met het prijskaartje van PS.
Ik denk niet dat het ingewikkeld is, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik eraan gewend ben.
#2
+7
allquixotic
2014-02-05 05:15:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pinta doet misschien wat je wilt. Het is voor het laatst uitgebracht op 27 september 2012, wat oké is (maar niet geweldig) voor een open source-project, en het is niet oud genoeg om te suggereren dat het volledig verlaten is. Het zou een virtuele kloon van Paint.NET moeten zijn.

Het lijkt een zeer goede tool voor het bijsnijden en ondersteuning van lagen, verzadiging, helderheid, enz. te hebben, dus het is misschien iets voor jou. Ik kan op geen enkel platform spreken over zijn buggy of betrouwbaarheid; je zult het moeten proberen. Het is FOSS, dus je hebt niets te verliezen.

Bedankt! Ik zal dat en opmerkingen proberen nadat ik meer weet.
#3
+7
danijelc
2014-02-10 01:53:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als een cross-platform (Windows / Macintosh / Linux) oplossing, zou ik Corel AfterShot Pro willen voorstellen, een snelle, compressieve en responsieve tool voor het retoucheren van foto's. AfterShot Pro is niet gratis maar kost $ 99,99. Merk op dat op het moment van schrijven deze speciale aanbieding met AfterShot Pro geprijsd op $ 49,99 beschikbaar is. Het goede is dat er ook een proefversie beschikbaar is, zodat de software kan worden gecontroleerd voordat u deze koopt.

Op het moment van schrijven is een upgrade van andere andere herstelsoftware beschikbaar voor $ 39,99 - Om de upgradeversie van dit product te kopen, u moet een eerdere gelicentieerde versie hebben van: Bibble Pro of Lite 5, Corel® Paint Shop Pro® Photo X2 of hoger, Adobe® Lightroom® of Apple® Aperture®.

AfterShot Pro UI

AfterShot Pro biedt verschillende presets en tools, onder andere de gebruikelijke:

 • hue,
 • helderheid,
 • contrast,
 • belichting,
 • verzadiging,
 • hoogtepunten,
 • scherpte,
 • bijsnijden,
 • roteren,

Het vermelden waard, software heeft ook gespecialiseerde presets / tools zoals Noise Ninja, een krachtig ruisonderdrukkingssysteem en Perfect Clear een soort van één knop / actie om de witbalans, belichting en contrast aan te passen. Naar mijn mening is Noise ninja een zeer goede tool voor het verwijderen van ruis, zo niet de beste waarmee ik heb gespeeld. Perfectly Clear is vergelijkbaar met de automatische functie die te zien is in verschillende software voor het opnieuw aanraken van foto's (merk op dat Aftershoot Pro ook automatische kleur- en automatische niveaufuncties biedt), maar het past verschillende presets in één stap aan en biedt vaak een geweldige startpunt voor het opnieuw aanraken van een fotografie, waardoor de ontwikkeling ervan wordt versneld, vond ik het erg handig.

Update; Sinds Aftershoot Pro versie 1.1.1.10 is Noise Ninja uit de software verwijderd

Systeemvereisten Windows®:

 Microsoft® Windows® 7, Windows Vista®, Windows XP met de nieuwste servicepacks geïnstalleerd (32-bits of 64-bits edities) Intel® Pentium ® 4 of hoger of AMD Athlon ™ 64 of hoger 2 GB RAM
250 MB vrije schijfruimte Muis of tablet Minimale schermresolutie: 1024 x 600 CD-ROM-station 

Macintosh®:

 Mac OS® X 10.5, 10.6 of 10.7 Alle Intel® Mac®-modellen worden ondersteund 2 GB RAM 250 MB vrije ruimte op de harde schijf Minimale schermresolutie: 1024 x 600 CD-ROM-station 

Linux:

 Fedora® Core 10 of Ubuntu® 8.04 of hoger (32-bit of 64-bit distributies) Intel® Pentium® 4 of hoger of AMD Athlon ™ 64 of hoger 2 GB RAM 250 MB vrije ruimte op de harde schijf Minimale schermresolutie: 1024 x 600 CD-ROM drive Afhankelijkheden: GLib 2.4, KDE of GNOME aanbevolen Desktopcompositie inschakelen aanbevolen 64-bits distributies vereisen 32-bits compatibiliteitsbibliotheken (ia32-libs) 
Whoa! Ziet er netjes uit en is platformonafhankelijk. Nogal leuke korting ook. Ze hebben een gratis proefperiode, dat zal ik eerst testen.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...