Vraag:
FTP-bestandseditor en uploader die ook een code-editor is?
Cilan
2014-02-05 06:08:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een website en ik heb een gratis, platformonafhankelijke FTP-bestandseditor en uploader nodig die ook een code-editor is die ik kan gebruiken om:

 1. Bestanden zoals HTML / PHP / ASP naar mijn FTP-server
 2. Maak verbinding met mijn FTP-server om deze bestanden te uploaden
 3. Toegang hebben tot alle bestanden die al op mijn website staan, en ze kunnen bewerken en gemakkelijk kunnen overschrijven op de FTP-server

Kortom, een code-editor met de mogelijkheid tot FTP.

De meeste platforms met meerdere platforms (zoals Dreamweaver) kosten geld . Met multi-platform bedoel ik ondersteuning van de meest populaire besturingssystemen (Linux, Windows, OSX).

Bewerken Het lijkt erop dat sommige mensen denken dat dit een duplicaat is. Die vraag heeft echter betrekking op een PHP / JavaScript-editor; dit moet in staat zijn om coderingstips, etc. te ondersteunen op andere bestanden zoals css en html.

Er is een [vergelijking van teksteditors] (http://en.m.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_text_editors) op Wikipedia, en veel daarvan hebben FTP-ondersteuning (zie de sectie Protocolondersteuning).
Twaalf antwoorden:
#1
+10
arjan
2014-02-05 07:10:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Notepad ++ kan dit doen met de nppFTP-plug-in. Dit is niet platformonafhankelijk, maar ik denk dat het hier wel vermeld moet worden. (En als er zich geen betere oplossing aandient, zou je het zelfs onder Wine / CrossOver kunnen draaien).

Als je verbinding maakt via nppFTP krijg je een bestandenbrowser in een paneel aan de rechterkant, waar je direct bestanden kunt openen vanuit de boomstructuur en wijzigingen worden rechtstreeks op de server opgeslagen via FTP / FTPS / SFTP. Een meer gedetailleerde beschrijving is hier.

#2
+7
user111
2014-02-05 07:25:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sublime Text kan dit doen met plug-ins van derden, zoals deze:

 • FTPSync - alleen FTP, actief onderhouden, MIT-licentie.
 • Sublieme SFTP - SFTP-ondersteuning, actief onderhouden, commerciële licentie met gratis proefperiode zonder tijdslimiet, maar het zal u alles vragen zo vaak om het te kopen. Ik heb het zelf getest en het werkt perfect.

Sublime Text zelf wordt vrijgegeven onder een commerciële licentie met een gratis proefperiode, het vraagt ​​je om het zo nu en dan te kopen, maar je kunt gewoon sluiten de pop-up en blijf deze toch gebruiken.

#3
+6
Enjabain
2014-02-06 00:59:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Netbeans biedt uitstekende FTP-functionaliteit bij opslaan of uitvoeren. Ik gebruik het voor PHP, HTML en Javascript. Het ondersteunt geen ASP voor het markeren / aanvullen van code enz. Maar elke platte tekst zou prima moeten worden geüpload.

Selecteer op de downloadpagina het HTML5 / PHP-pakket als u niet geïnteresseerd bent in Java enz.

Wanneer u een PHP-project maakt, kunt u "PHP-toepassing van externe server" specificeren en maak vervolgens een FTP-verbinding met die server. Ik weet niet zeker hoe ik dit moet doen met pure HTML5-projecten.

#4
+5
aman207
2014-02-05 06:26:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

FileZilla is een goede FTP-bestandsbrowser en maakt basisbewerkingen mogelijk, zolang u de juiste software installeert. Dus als u bijvoorbeeld index.html op uw website wilt bewerken, kunt u uw bewerkingen uitvoeren in een programma als Notepad ++ (bijvoorbeeld), het opslaan en vervolgens weer uploaden naar uw website. Plus zijn platformonafhankelijke en open-source.

Als u op zoek bent naar een online tool die u dezelfde mogelijkheid biedt, kunt u Net2FTP gebruiken waarmee u enkele tekstbestanden kunt bewerken (HTML, PHP enz.), evenals bestanden uploaden.

Dit lijkt een goed idee, maar nu zou ik een heel ander gratis platformonafhankelijk platform moeten vinden om code te bewerken; Ik wil een twee-in-één, is daar een goed programma voor? (U kunt dit als een ander antwoord toevoegen;))
@TheWobbuffet Oké, ik begrijp wat je zegt. Ik zal dan een kijkje nemen.
Het enige probleem met FileZilla is dat het niet automatisch uw bestanden uploadt die u in de externe editor hebt bewerkt. U moet overschakelen naar de FTP-editor, Ja zeggen en dan wordt uw gewijzigde bestand geüpload.
@AmitAgarwal Ja! Dit ding is echt vreselijk vervelend. Het vernietigt de gebruikerservaring van FileZilla volledig. Vanwege dit kleine ding ben ik verhuisd naar een andere FTP-client (WinSCP en Cyberduck). Ik heb jaren geleden verschillende berichten op het Filezilla-forum gepost, maar het werd altijd geweigerd "We zullen altijd het bevestigingsvenster bewaren omdat het anders niet veilig is": /
#5
+5
Gilles 'SO- stop being evil'
2014-02-05 08:23:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Emacs ( startpagina) voldoet aan al uw vereisten. Het is goed (dit is subjectief, dus ik beweer gewoon dat het goed is; ik gebruik het dagelijks). Het is gratis (het is een van de historische hoogtepunten van de vrije softwarebeweging). Het is platformonafhankelijk (beschikbaar op zowat elke Unix-variant - download het via je pakketbeheerder of recentere versies voor OSX, evenals op Windows en nog een paar andere exotische systemen). Het is een code-editor (en nog wat). Het begrijpt FTP native.

Andere voordelen van Emacs zijn onder meer dat het goed gedocumenteerd, krachtig en uitbreidbaar is met een ton aan plug-ins.

Om een extern bestand te openen, specificeert u de hostnaam en het protocol, bijv.

 /ftp:[email protected] / path / to / file 

Als je een directory opent, toont Emacs je de bestandsbrowser, die Dired wordt genoemd.


Dat gezegd hebbende, raad ik deze workflow niet aan. Code live op de server bewerken? Oh jee. Eén fout en uw site is offline. Eén fout en uw site is toast - overschrijf het verkeerde bestand of de verkeerde versie en u bent verloren.

U bespaart uzelf een hoop problemen als u versiebeheer. Werk en test uw site lokaal. Als u een werkende versie heeft, legt u deze vast en implementeert u deze op de server. Op die manier heb je altijd een spoor van werkende versies en kun je gemakkelijk terugkeren naar een oudere versie als je een bug introduceert.

Uiteraard heeft Emacs een goede integratie met versiebeheersoftware.

#6
+4
Journeyman Geek
2014-02-06 20:10:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Cyberduck doet dit met de editor van uw keuze - u kunt editors toevoegen via "bewerken -> voorkeuren", klik met de rechtermuisknop op een bestand en selecteer "bewerken met", en uw editor van keuze. Hiermee kunt u uw favoriete IDE of code-editor gebruiken, zoals sublieme tekst op bestanden op uw website alsof het een lokaal gehost bestand is (achter de schermen downloadt het, kunt u het bestand bewerken en uploaden, maar dat is goed genoeg).

Cyberduck Demonstration

Die animatie is een leuke touch :) +1 daarvoor
Ik heb het gemaakt met een stukje software genaamd licecap - het is erg handig om dat soort dingen te laten zien.
Is er zoiets voor Linux?
Niet voor zover ik weet. Misschien een goede vraag voor de site!
@Journeyman Geek: Zorg ervoor dat u links opneemt voor een optimale antwoordkwaliteit. (Ik heb er zojuist een voor je toegevoegd)
#7
+3
DVK
2014-02-06 04:14:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ultraedit (en zijn IDE-superset, UltraEdit Studio) is een uitstekende programmeereditor; die ook een geweldige native functionaliteit heeft om bestanden op FTP-sites te openen / op te slaan.

Linux-voorbeelden en walkthrough

Windows-voorbeelden en walkthrough:

Ultraedit FTP Open window

Houd er rekening mee dat wanneer u een bestand opent vanuit FTP, Ctrl + S rechtstreeks naar FTP wordt opgeslagen.


Het heeft zelfs FTP-sitemanager zodat u niet elke keer opnieuw hoeft in te loggen!

FTP Account Manager Window

#8
+3
Paul
2014-02-08 23:58:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

CRiSP is een multiplatform-editor (Mac / Windows / Linux) die bestanden kan bewerken vanaf externe locaties (inclusief ftp / sftp-ondersteuning). Het slaat de bestanden lokaal op, zodat u ze normaal kunt bewerken en bij het opslaan de optie heeft om automatisch te uploaden.

CRiSP bevat vrijwel alle moderne functies die van een programmeurseditor worden verwacht (syntaxisaccentuering, sjabloonondersteuning, standaardondersteuning voor de meeste talen); het ondersteunt bewerking in meerdere vensters (drie modi - intern gesplitste vensters, een MDI-achtige interface of meerdere frames op het hoogste niveau).

Het is snel en klein; het bevat een C-achtige macrotaal, met volledige toegang tot de GUI-functies. Het omvat bestandsdifferentiatie en het bekijken van CSV-gegevensbestanden.

Het is commerciële software, maar er zijn gratis evaluaties beschikbaar en als mensen StackExchange noemen, weet ik zeker dat we gratis kopieën kunnen regelen die mensen kunnen gebruiken.

#9
+2
Franck Dernoncourt
2014-07-10 23:41:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je kunt Eclipse gebruiken:

 • gratis en open source
 • FTP-ondersteuning (ook SFTP) ( verzenden naar FTP bij opslaan van bestanden)
 • Windows, Mac OS en Linux
 • HTML / PHP / ASP (en een groot aantal andere talen)
#10
+1
GEOFBOT
2014-02-10 06:08:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb het nog niet veel eerder gebruikt, maar ik denk dat Bluefish FTP ondersteunt.

Bluefish ondersteunt veel verschillende talen, waaronder internet -gerelateerde (JS, HTML, CSS, PHP, ASP, enz.). Het heeft alle functies die u zou verwachten van een goede GUI-editor (bronvermelding, enz.), terwijl het toch licht van gewicht is. Het heeft ook de FTP-functionaliteit. In de bovenstaande gelinkte videozelfstudie demonstreert de verteller de functies die u nodig had:

 1. Bluefish kan verbinding maken met een FTP-server, bestanden bewerken en de nieuwe versie uploaden
 2. Bluefish kan upload ook bestanden zoals afbeeldingen, tekst en wat niet als u de bestanden naar het bestandsvenster in Bluefish sleept.
#11
  0
Huey
2015-10-04 10:34:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zed

Het is een platformonafhankelijke app (OSX, Windows, Linux en Chrome OS). IMO de beste functie die het heeft, is de mogelijkheid om live live op een SFTP-server te bewerken.

Zed is een volledig offline geschikte, open source, toetsenbordgericht, tekst- en code-editor voor ervaren gebruikers. U kunt Zed gebruiken om zowel lokale bestanden als externe bestanden op elke server te bewerken. Zed heeft alle functies die u van een capabele code-editor mag verwachten.

screen
(bron: zedapp.org)

 • Syntaxisaccentuering voor veel programmeertalen (bijv. C, Clojure, CoffeeScript, C #, CSS, Dart, Erlang, Go, Haml, Haskell, HTML, ini bestanden, Java, JavaScript, JSON, LogiQL, Lua, Markdown, Nix, PHP, Plist, Protobufs, Python, Ruby, Shell, XML)
 • Code aanvullen: symbolen, fragmenten en eigenschap / methode aanvullen.
 • Ingebouwde linting voor sommige talen met inline markers (JavaScript, CoffeeScript, JSON, Lua, CSS)
 • Meerdere cursors
 • Bewerken met gesplitste weergave
 • Thema's: lichte en donkere thema's uit de doos en u kunt eenvoudig uw eigen thema's ontwikkelen met CSS.

Live bewerken op een SFTP-server:

 1. Inloggen via SSH
 2. Voer curl http://get.zedapp.org | uit bash om het bijbehorende server-side programma te downloaden. ( zedrem.exe )
 3. ./zedrem
 4. Plak de opgegeven URL in Zed en begin live met bewerken
#12
-1
Gallaecio
2014-02-06 05:01:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De Dolphin bestandsbeheerder biedt transparante toegang tot FTP-servers. U schrijft gewoon "fish: //" (onbeveiligde FTP) of "sftp: //" (SSH / FTP) gevolgd door het pad naar uw server, en u kunt door de inhoud navigeren zoals u door uw lokale bestandssysteem zou navigeren. Het is ook hetzelfde als het gaat om het bewerken van bestanden.

U kunt bijvoorbeeld Dolphin gebruiken om toegang te krijgen tot uw server, en vervolgens de bestanden op de FTP-server bewerken met een willekeurige editor die u maar wilt. Elke keer dat u die bestanden opslaat, zorgt de onderliggende KDE-technologie (KIO) ervoor dat die bestanden op de FTP-server worden overschreven.

Er is geen speciale editor nodig. Gebruik wat je het leukst vindt.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...