Vraag:
Windows gratis programma voor batchwatermerkbestanden
Danubian Sailor
2014-02-05 03:35:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik publiceer albums met foto's op mijn blog en Facebook en ik wil er watermerken aan toevoegen.

Ik heb tutorials gevonden voor programma's zoals Gimp, maar ze vereisen een lange handmatige procedure voor elk bestand.

Is er een gratis programma voor Windows dat een watermerk aan veel bestanden tegelijkertijd?

Vijf antwoorden:
#1
+13
Bernhard
2014-02-05 03:43:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou IrfanView aanbevelen.

Het heeft uitgebreide batchopties (Bestand> Batchconversie). Ik heb IrfanView in het verleden veel gebruikt voor het wijzigen van de grootte van afbeeldingen in batches, waarvoor het redelijk efficiënt en gemakkelijk te gebruiken leek. U kunt een paar eenvoudige bewerkingen uit een lijst selecteren voor het batch- / conversieproces. Watermerk-teksten toevoegen is er een van.

In deze tutorial wordt uitgelegd hoe u een tekstwatermerk over deze bestanden heen legt.

#2
+6
Murat from Daminion Software
2014-02-27 14:38:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kijk eens naar Daminion (ik werk bij Daminion Software). Dit is fotobeheersoftware die u kunt gebruiken om uw afbeeldingen van een watermerk te voorzien. Met de gratis versie van Daminion kunt u werken met 15.000 afbeeldingen die per lokale catalogus kunnen worden geïmporteerd.

Hoe het werkt:

 1. Importeer uw foto's naar Daminion.

 2. Selecteer afbeeldingen die u met uw watermerk wilt stempelen.

 3. Configureer een exportvoorinstelling. Uw afbeeldingen kunnen worden geconverteerd en geoptimaliseerd samen met het toevoegen van een watermerk.

 4. Voeg een watermerk toe aan de geselecteerde exportvoorinstelling in PNG-indeling (4) .

 5. U kunt een voorbeeld bekijken van hoe uw watermerk op uw afbeeldingen wordt toegepast voordat u het watermerkproces start.

Naast visuele watermerken kan Daminion ook uw auteursrechten en gebruiksvoorwaarden voor rechten in beeld schrijven (in de IPTC- en XMP-metadata).

#3
+4
nixda
2014-04-24 13:29:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Xnconvert is klein, draagbaar en snel voor die taken

XnConvert is een krachtige en gratis platformonafhankelijke batchbeeldprocessor, waarmee u meer dan 80 acties kunt combineren . Compatibel met 500 formaten.

 1. Wanneer u XNconvert opent, sleept u&drop al uw afbeeldingen naar Input
 2. Selecteer onder acties Actie toevoegen »Afbeelding» Watermerk
 3. Kies je watermerkbestand, dekking, grootte en positie
 4. Stel een pad en bestandstype in onder output voor je verwerkte afbeeldingen

  enter image description here
  screenshot waarbij een watermerk wordt toegepast op honderden afbeeldingen

Voor een nog snellere verwerking kunt u uw instellingen linksonder in een script opslaan en elke keer opnieuw laden.

#4
+2
Steve Barnes
2014-06-25 09:55:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ImageMagik geeft u een opdrachtregel (of batchbestand) waarmee u precies dit soort bewerkingen kunt uitvoeren. Dit gedeelte van de documentatie geeft enkele van de vele opties om afbeeldingen van watermerken te voorzien met tekst, afbeeldingen of afbeeldingen die zijn gegenereerd op basis van tekst. enter image description here

#5
-2
Cosmin
2015-10-09 13:13:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als u deze software regelmatig gebruikt, doet u uzelf een plezier en betaalt u (een klein bedrag) voor een gemakkelijker te gebruiken en over het algemeen betere oplossing dan voor een gratis programma waarmee u tijd verliest en niet prettig in het gebruik is. / p>

Zoals je weet is niets gratis en als je een "gratis" programma kiest, zal het ook gebundeld worden met enkele "aardigheden" of het nu gaat om adware / spyware, bugs of een Windows 95-achtige interface. Omdat wij (de ontwikkelaars) ook van ons werk moeten leven.

Dus hier zijn mijn betaalde oplossingen (met gratis proefversies) voor het watermerken van afbeeldingen in batchmodus voor Win / Mac en iPhone / iPad:

enter image description here enter image description here

Niet alle gratis, en vooral FOSS-software wordt geleverd met advertenties, spyware, bugs, enz., En heeft vaak een mooiere gebruikersinterface dan sommige van de betaalde oplossingen die ook bugs, toevoegingen, spyware, enz. Kunnen bevatten.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...