Vraag:
Software om oude harde schijven, USB-sticks en geheugenkaarten te wissen?
Olli
2014-02-05 06:14:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een hoop oude harde schijven, USB-sticks en geheugenkaarten die ik wil verkopen / weggeven. Er is echter privé-inhoud die daarvoor moet worden gewist.

Wat is goede, bij voorkeur gratis software voor OS X om de inhoud te wissen, zodat het redelijkerwijs niet mogelijk is iets te herstellen?

Een steekvlam zou voor de meeste toepassingen voldoende moeten zijn.
Twee antwoorden:
#1
+14
Undo
2014-02-05 06:23:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het ingebouwde Schijfhulpprogramma doet alles wat je wilt.

Een schijf wissen:

 1. Open Schijfhulpprogramma (het bevindt zich in ~ / Toepassingen / Hulpprogramma's )

 2. Zoek het station dat u wilt wissen in de zijbalk en selecteer het root station (niet de partitie ):

  Disk Utility Sidebar

 3. Ga naar het tabblad wissen :

  Erase Tab

 4. (optioneel) Als je paranoïde bent over je gegevens, is er een knop Beveiligingsopties . Als u erop klikt, wordt een dialoogvenster geopend met een schuifregelaar. Op het hoogste beveiligingsniveau voldoet de wismodus "aan de 5220-22 M-norm van het Amerikaanse ministerie van Defensie voor het wissen van magnetische media". Het overschrijft uw bestanden zeven keer.

  Secure Erase Options

 5. Kies een naam voor uw schijf en klik op de knop wissen .

  Are you sure you want to erase the drive window

 6. Klik op wissen in het resulterende dialoogvenster. Schijfhulpprogramma doorloopt zijn proces (wat vrij lang kan duren als er veel schijfruimte is).

 7. Geniet van je gloednieuwe geformatteerde schijf!

Ik zou hieraan willen toevoegen dat hedendaagse literatuur over SSD's tegenstrijdig is over de vraag of een SSD "correct" kan worden gewist http://superuser.com/a/541913/10165. Het zou echter voor uw doeleinden geen groot probleem moeten zijn
@JourneymanGeek Uw opmerking is natuurlijk correct en ik zei hetzelfde in mijn antwoord (met betrekking tot flash-geheugenapparaten zoals USB-sticks en geheugenkaarten). Maar nu de nieuwere MacBooks uitkomen met SSD's, is het goed om dat ook op de kop te tikken. Ik zal mijn antwoord updaten.
#2
+13
Chris Jester-Young
2014-02-05 06:26:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor paranoïde versnippering installeert u GNU coreutils en gebruikt u het programma shred .

Disclaimer: elke solid-state schijven, USB-sticks en geheugenkaarten die slijtage-egalisatie gebruiken kunnen niet worden gegarandeerd dat ze volledig worden versnipperd. Dit is van toepassing op vrijwel alle software voor het wissen van schijven, tenzij ze buiten de slijtage-egalisatielaag kunnen komen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...