Vraag:
Is er een goede e-mailclient die zowel op Windows als Linux draait?
Ira Baxter
2014-02-05 04:08:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben op zoek naar de volgende functies:

 • Heeft een trackrecord van meerdere jaren
 • GUI-toegang tot e-mailberichten / threads / groepen
 • GUI-toegang tot agenda en vergaderingen.
 • Slaat e-mailberichten op als afzonderlijke bestanden in een ongecompliceerd (standaard?) niet-gepatenteerd formaat
 • Slaat kalenderverzoeken op als afzonderlijke bestanden
 • Slaat e-mailthreads / groepen / ... op in mappen
 • Kan in bestaande e-mail zoeken naar strings in verschillende velden
 • Kan e-mailbestanden (zoals hierboven) uit een andere instantie samenvoegen.

In het bijzonder zou ik graag toegang willen hebben tot de e-mailberichten met willekeurige ad-hoccode (bijv. Perl-scripts).

Ik denk dat Thunderbird + Lightning zowat elk punt zal raken, behalve het opslaan van berichten als afzonderlijke bestanden (wat erg inefficiënt zou zijn).
Hm, wat definieert "goed"? Ik ben geneigd om de titel van de vraag te bewerken, aangezien je latere bericht GUI zegt, en IMHO-tekstclients zijn beter ... Hoe zit het met s / goed / fatsoenlijk grafisch /?
@IraBaxter, het opslaan van individuele berichten op schijf is inderdaad triviaal voor een bestandssysteem. Maar het zal een volslagen trut zijn als je je hele inbox wilt doorzoeken op tekst ... is er een reden waarom je die vereiste wenst?
@Moo-Juice: de e-mailclient zou volkomen blij moeten zijn om zijn eigen index te bouwen om het snel te maken. Dat is een cache, dus het kan me niet schelen. Ik wil verschillende programma's bouwen om toegang te krijgen tot mijn e-mailbericht. Ik ben niet de mailer om het moeilijk te maken om bij mijn e-mailberichten te komen door ze in een database (bijvoorbeeld Exchange) te verbergen. Ik wil niet dat het 10K e-mailberichten in één enkel bestand samenvoegt (zoals ik denk dat Emacs doet).
@IraBaxter, dus misschien heb je een e-mailclient nodig met een open API waartegen je kunt coderen, in plaats van expliciet de berichten te vereisen die ik heb opgeslagen in een of ander gepatenteerd formaat op schijf die je, geloof me, heel snel in een donkere kamer zal plaatsen. Er is een * goede * reden waarom e-mailclients - of het nu Thunderbird, Outlook of anderszins is, hun berichten opslaan in een * database *. Overweeg het Api-gezichtspunt in plaats van het voor de hand liggende XY-probleem waar u doorheen gaat.
Ik wil geen eigen formaat; dat is het punt. Het zou prima zijn om ze op te slaan in het standaard RFC-mailberichtformaat.
... als ik tegen een API wilde coderen, zou ik Exchange kunnen gebruiken. (Dat mislukt het Linux-gedeelte, maar het is waar ik nu ben).
Een antwoord:
#1
+19
Nick Dickinson-Wilde
2014-02-05 04:25:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Persoonlijk vind ik Mozilla Thunderbird leuk.

 • Het heeft een goede staat van dienst op het gebied van langetermijnontwikkeling (en is open source)
 • Jij hebben een GUI zodat e-mailberichten / thread-weergave mogelijk is.
 • Het heeft geen ingebouwde ondersteuning voor agenda's, maar heeft een redelijk volwassen extensie - bliksem
 • Het slaat e-mailberichten op in het mbox-formaat - dat goed gedocumenteerd is en gemakkelijk toegankelijk is via Perl / Python / welk script je maar wilt. Niet apart maar als brievenbus. d.w.z. dit is de grootste hindernis voor het matchen van uw zoekopdracht - en ik kan er geen bedenken die daarmee overeenkomen en platformonafhankelijk zijn
 • Samenvoegen is mogelijk, hoewel het lang geleden is, dus de details zijn mogelijk veranderd sinds ik voor het laatst iets samenvoegde.
 • Zoeken is geweldig (zelfs als je 20k IMAP-berichten hebt, reageert het nog steeds vrij snel.
 • Het werkt op vrijwel elk besturingssysteem (ik weet het niet) ik weet niet of ze al een Android / iOS-app hebben.)
Heeft Thunderbird berichtenthreads?
ja - menubalk-> weergave-> discussies -> [verschillende opties]
Thunderbird slaat e-mail op in een SQL-database. Ik zou zijn zoekopdracht * geweldig * niet noemen, met een paar duizend e-mails vind ik het traag. En Lightning is niet erg betrouwbaar, het doet me vaak denken aan afspraken een paar minuten of tot een paar uur nadat het zou moeten.
Dit is in strijd met de eis: één e-mailbericht per bestand.
@IraBaxter Is het echter een essentiële vereiste? (En er is misschien een manier om een ​​FUSE-bestandssysteem te bouwen om toegang te krijgen tot de database op Linux)
ja, ik weet dat het daarmee in strijd is; maar omdat het overeenkomt met de andere vereisten, heb ik het toch voorgesteld.
Je zou een IMAP-server zoals `uw-imapd` op` localhost` kunnen draaien, zeg het bijvoorbeeld om te gebruiken het `mx` of` mh` formaat (of `maildir` voor degenen die het hebben gepatcht), en registreer dat dan als account in Icedove.
@dotVezz: Thunderbird Conversations (https://addons.mozilla.org/de/thunderbird/addon/gmail-conversation-view/): "Deze add-on biedt een gespreksweergave voor Thunderbird, waarbij berichten worden gegroepeerd en je dus" inline "kunt antwoorden zorgen voor een efficiëntere workflow. " "een normale conversatieweergave die berichten uit alle mappen ophaalt en zich net zo gedraagt ​​als de" Thunderbird-standaard Message Threads zijn niet betrouwbaar omdat ze berichten met identieke onderwerpregels groeperen - zelfs als ze geen deel uitmaken van hetzelfde e-mailgesprek.
@mirabilos: de IMAP-server die u voorstelt: dit is een Thunderbird-functie of is het een apart antwoord? Als het laatste het geval is, geef dit dan als een apart antwoord (met een link naar een dergelijk serverproduct).
@IraBaxter u kunt elke IMAP-server gebruiken. Persoonlijk vind ik [`uw-imapd`] (https://packages.debian.org/squeeze/uw-imapd) leuk, maar het werd van Debian verwijderd omdat er‘ betere ’alternatieven bestaan ​​(hun reden, niet de mijne). Populaire kanshebbers zijn cyrus en duiventil. Het belangrijke punt voor uw use case-scenario is dat de IMAP-server de berichten opslaat in een formaat dat aan uw eisen voldoet, dat wil zeggen, `mx` of` mh` in voorraad `uw-imapd`, of` maildir` in veel andere IMAP servers (er bestaan ​​patches voor `uw-imapd` om` maildir` ondersteuning toe te voegen, en ik geloof dat Debian ze droeg, tegen de wensen van stroomopwaarts in).


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...