Vraag:
Tool die een overzicht van HTML5-documenten weergeeft
unor
2014-02-05 07:17:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De HTML5-specificatie definieert een algoritme voor het maken van een documentoverzicht.

Ik ben op zoek naar tools die dit algoritme exact volgen en toon de omtrek . De omtrek als tekst kunnen exporteren zou leuk zijn, maar het is niet vereist.

De tool moet minstens een van deze manieren ondersteunen om een ​​HTML5-document in te voeren:

  • via HTTP-URL (ophalen van internet)
  • via directe invoer (het hele HTML-document plakken)

Het maakt niet uit wat voor soort tool (standaard- alleen of geïntegreerd in browsers, tekstverwerkers,…; voor desktop, mobiel of server; GUI of tekstgebaseerd), maar gelieve geen webservices (die niet op mijn eigen server kunnen worden geïnstalleerd).

Drie antwoorden:
#1
+5
braveterry
2014-02-07 02:40:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bekijk de Google Chrome-extensie HTML5 Outliner. Deze tool is ook beschikbaar als bookmarklet, JavaScript, Opera-extensie en een experimentele Firebug-extensie: https://code.google.com/p/h5o/.

HTML5 Outliner tooltip UI

Het lijkt erop dat deze tool ook beschikbaar is als bookmarklet, JavaScript, Opera-extensie en een experimentele Firebug-extensie: http://code.google.com/p/h5o/ - De laatste [releases] (http: // code. google.com/p/h5o/downloads/list) lijken echter uit 2010 te zijn; maar dan weet ik niet of het overzichtsalgoritme in deze tijd is gewijzigd.
@braveterry zou je de info van de unors-opmerking aan het antwoord willen toevoegen zodat het beter zichtbaar wordt (niet alle gebruikers lezen de opmerkingen)
Ik heb het net getest (Chromium-extensie en bookmarklet). Het lijkt in de meeste gevallen prima te werken, maar het volgt het algoritme niet 100% correct. Voorbeelden: (1) Elementen met het `verborgen` attribuut zouden niet moeten bijdragen aan de omtrek, maar in h5o doen ze dat wel. (2) Het `dialog` -element is een root in secties, maar h5o behandelt het niet zo.
Alleen een naam, een link en een screenshot zijn geen goed antwoord. Zie [dit meta-bericht] (http://meta.softwarerecs.stackexchange.com/q/356/185) over wat op deze site als een kwalitatief hoogstaand antwoord wordt beschouwd.
Hoewel dit theoretisch de vraag kan beantwoorden, [zou het de voorkeur hebben] (http://meta.stackexchange.com/q/8259) om de essentiële delen van het antwoord hier op te nemen, en de link als referentie te geven.
#2
+5
unor
2014-03-10 17:35:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

HTML5 Outliner is beschikbaar als bookmarklet en JavaScript-bestand. (Er is ook een online demo beschikbaar.)

Wanneer u op de bookmarklet klikt, wordt de omtrek over de pagina weergegeven (vaste positie). Door ergens op de pagina te klikken (of nogmaals op de bookmarklet), wordt de omtrek verborgen.

Licentie

Het is gelicentieerd onder de WTFPL (versie 2), dus het is gratis software (maar niet open source software).

Voorbeeld

Hier is een voorbeeld gebruikt in het Wikipedia-artikel Stack Exchange :

HTML5 Outliner: overlayed outline

Features

Klikken op een item scrollt de pagina naar de corresponderende kop / sectie.

U kunt de nummering wijzigen van enkel niveau (standaard, zie screenshot) naar meerdere niveaus ( 1 , 1.7 , 1.7.1 , ...). Het kan ook worden uitgeschakeld.

U kunt de functionaliteit uitschakelen waarmee u ergens op de pagina de omtrek verbergt (zodat u op de bookmarklet opnieuw om het te verbergen).

U kunt tooltips inschakelen, die technische details bevatten (bijv. welk sectie-element en / of koptekstelement wordt gebruikt).

De invoerkleuren (evenals andere CSS) kunnen eenvoudig worden gewijzigd.

#3
+2
sideshowbarker
2015-09-23 02:27:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De huidige back-endcode van de W3C HTML Checker heeft een functie Show outline die overeenkomt met het outline-algoritme in de HTML-specificatie.

I heeft instructies geschreven over hoe u eenvoudig uw eigen exemplaar van de checker lokaal kunt uitvoeren.

U kunt het downloaden en binnen enkele minuten (zo niet seconden) laten uitvoeren met slechts twee opdrachten :

  wget https://sideshowbarker.net/releases/jar/vnu.jarjava -cp ./vnu.jar nu.validator.servlet.Main 8888  

Open vervolgens http: // localhost: 8888 / in uw browser en u krijgt een formulier dat u kunt gebruiken om documenten te controleren door hun URL's op te geven of door bestanden te uploaden.

Om een ​​overzicht van een document te krijgen, vinkt u het overzicht selectievakje in dat formulier aan.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...