Vraag:
Wat zijn alternatieven voor Mindjets mindmapping-software?
Jens Piegsa
2014-02-05 08:45:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aangezien de nieuwe versie van Mindjets mindmapping-tool vrij duur is, ben ik op zoek naar een goed alternatief dat qua gemak en productiviteit vergelijkbaar is. Het zou functies moeten ondersteunen zoals:

 • bewerk / herschik kaartstructuur met toetsenbord en muis
 • voeg vertakkingen toe met rich text en afbeeldingen
 • bewerk vertakkingstekst in -plaats met aanpasbare tekstomloop
 • takken samenvouwen / uitvouwen
 • automatische lay-out
 • URL's / documenten / links toevoegen aan takken van een andere kaart
 • pictogramgroepen definiëren
 • notities toevoegen

Volledige Microsoft Office-integratie is geen must.

Vier antwoorden:
#1
+8
Lyndon White
2014-02-05 15:01:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb MindJets niet gebruikt, dus mijn vergelijkingen zijn misschien niet zo groot.
Freeplane is mijn go to mind mapping-tool. Het kan:

 • kaart bewerken / herschikken structuur door toetsenbord en muis : mijn muis beide, hij kan bewerken door het toetsenbord in te voegen en knooppunten verwijderen enz. Ik weet niet zeker of ik ze moet verplaatsen.

 • vertakkingen toevoegen met opgemaakte tekst en afbeeldingen : ja, knooppunten worden ondersteund met html, met een wysiwyg gui.

 • bewerk vertakkingstekst op zijn plaats met aanpasbare tekstomloop : ter plaatse bewerken, ja. Ik weet niet zeker hoe goed de woordomslag is.

 • takken samenvouwen / uitbreiden : ja

 • auto-layout : Ja, hoewel het niet zo goed is als het met de hand ordenen

 • voeg URL's / documenten / links naar takken van een andere kaart: Ja

 • definieer pictogramgroepen : het heeft pictogrammen, ik weet niet zeker wat een pictogramgroep is is.

 • notities toevoegen Ja

Andere opmerkelijke kenmerken zijn:

 • LaTeX
 • Zomerse knooppunten

Freeplane is een splitsing van Freemind. Freemind deelt de meeste functies. Freemind handhaaft een lijst met Mindmaping-software

Buiten Freeplane / Freemind heb ik XMind gebruikt en vond het niet zo geweldig.

Uw andere, veel ergste, opties zijn generieke tools voor het tekenen van vectoren, zoals:
Open / Libre Office Draw , en MS-Visio , Inkscape en XFig.

Update:

Ik heb nu Mindjets gebruikt en was erg onder de indruk.
Het lijkt me duidelijk dat de auteurs van FreeMind, (en dus FreePlane), de functionaliteit van MindJets wilden klonen, ze lijken erg op elkaar.

MindJets is een veel gepolijst product, het voelt glad aan. het is ook meer dan $ 300, wat best veel is. Het zou het waard zijn als ik het dagelijks zou gebruiken.

Opgemerkt moet worden dat hoewel FreeMind / FreePlane dezelfde bestandsextensie gebruiken als MindJets ( .mm ), ze elkaars bestanden niet kunnen openen. Mogelijk is er een algemeen export- / importformaat, ik weet het niet zeker.

Bedankt voor je gedetailleerde antwoord. Ik deel op de een of andere manier uw mening over XMind. De vector grafische tools voldoen ook niet aan mijn behoeften, aangezien ik voornamelijk mindmapping gebruik voor een snelle schets, in plaats van voor presentaties, en ik wil me niet te veel concentreren op de lay-out. Ik zal Freeplane eens nader bekijken.
#2
+3
Roy Grubb
2015-06-04 09:42:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik Mindjet's MindManager en Xmind, en vind Xmind een goede vervanger, maar wat je het beste vindt, hangt sterk af van de smaak en het gebruik waarvoor je het gebruikt.

Je zou MindMup kunnen proberen , dat gratis is, samenwerking mogelijk maakt (het is browsergebaseerd) en meer flexibiliteit van lay-out biedt dan de meeste mindmappers. Ik heb het hier beoordeeld: http://www.mind-mapping.org/blog/2013/11/mindmup-browser-based-free-easy-and-open-source/

Als je een breder overzicht van opties wilt, probeer dan dit: http://www.informationtamers.com/WikIT/index.php?title=How_to_choose_mindmapping_software

#3
  0
kenorb
2018-02-05 23:55:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Probeer MindMeister, het is gratis voor maximaal drie mindmaps (kijk op de prijspagina). Werkt in Windows, Android, iPhone en ook in de webbrowser.

Bekijk de functiepagina.

#4
  0
bsmither
2018-02-06 02:12:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Behalve automatische lay-out en (ik weet niet wat een pictogramgroep is) vond ik iMapping Tool nogal intrigerend.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...