Vraag:
Eenvoudig te gebruiken grafische software om bij te snijden en het formaat te wijzigen en niet veel meer
MrWhite
2014-02-05 05:09:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Iets nodig dat een technofoob kan gebruiken om eenvoudig afbeeldingen bij te snijden en de grootte ervan te wijzigen voordat ze worden geüpload. Andere opties moeten tot een minimum worden beperkt.

IrfanView is geweldig, maar er zijn gewoon te veel opties.

Wilt u de downvote uitleggen?
Drie antwoorden:
#1
+9
Darth Android
2014-02-05 05:13:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Heb je Paint.NET geprobeerd?

Paint.Net

Het is voor mij vaak de perfecte kruising tussen MSPaint en Photoshop. Het heeft basisondersteuning voor een breed scala aan bestandstypen, en uw basis tekengereedschappen en afbeeldingsbewerkingen (formaat wijzigen, bijsnijden, enz.). Het heeft nog steeds veel opties, maar het is gratis en voelt aan als MSPaint, waarvan ik veronderstel dat de gebruiker er meer vertrouwd mee is dan bijvoorbeeld GIMP. Voor Crop & Resize, zeg ze gewoon dat ze de menu's Lagen, Aanpassingen en Effecten moeten negeren.

Het enige dat je technofoob hoeft te doen is:

 • Bestand> Openen
 • Klik op het selectiegereedschap (gereedschap linksboven in de gereedschapskist)
 • Selecteer het gewenste gebied van de afbeelding die ze willen
 • Ctrl + Shift + X of Afbeelding> Bijsnijden naar selectie om de rest van de afbeelding die ze niet willen bijsnijden
 • Ctrl + R of Afbeelding> Formaat wijzigen ... om het dialoogvenster Formaat wijzigen te openen en de breedte of hoogte in te voeren ze willen het formaat van de afbeelding wijzigen naar
 • Bestand> Opslaan als ...
Paint.NET heeft een paar te veel opties dan ik had gewild, maar ik heb een toneelstuk gehad en het is zeker intuïtief en kan goed omgaan met de vereisten voor bijsnijden / vergroten / verkleinen.
#2
+2
3ventic
2014-02-27 18:29:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink
Met

Paint kun je heel gemakkelijk afbeeldingen bijsnijden en vergroten of verkleinen.

Voordelen

 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Maakt al lange tijd deel uit van standaard Windows-programma's

Nadelen

 • Geen nauwkeurige selectie
 • Het formaat wijzigen is een beetje vreemd, maar werkt.

Crop, Resize

Bijsnijden

 • Open het afbeeldingsbestand
 • Selecteer een gebied met het selectiegereedschap
 • Druk op Uitsnijden

Formaat wijzigen

 • Open het afbeeldingsbestand
 • Selecteer een gebied met het selectiegereedschap
 • Verander het formaat naar wat u wilt
 • Deselecteer ( ctrl + D ) en verklein het hele witte gebied naar dezelfde grootte.
Hoewel Paint "al heel lang deel uitmaakt van Windows", moet worden opgemerkt dat deze specifieke versie wordt geleverd met Windows 7/8. Eerdere versies bieden niet genoeg controle. Met Paint with WinVista kunt u bijvoorbeeld alleen het formaat wijzigen naar een percentage en de beeldverhouding niet behouden (tenzij u dit specifiek zelf doet). Ik vind de nieuwere Paint heel leuk voor deze functies, maar een GROTE irritatie is dat je de grootte van de selectie niet kunt wijzigen of de daadwerkelijke selectie kunt verplaatsen. Als u dit probeert, wordt de grootte van het geselecteerde gedeelte van de afbeelding zelf gewijzigd / verplaatst.
Wat betreft uw methode van "vergroten / verkleinen" ... Ik denk dat het de voorkeur zou hebben, als u slechts een deel van de afbeelding wilt vergroten of verkleinen, om eerst het vereiste gebied te selecteren en bij te snijden en vervolgens het _resize-dialoogvenster_ te gebruiken om het formaat van de resulterende afbeelding te wijzigen. Het is hopeloos om het formaat met de muis te wijzigen, aangezien er geen manier lijkt te zijn om de beeldverhouding te vergrendelen. [Ctrl] + [D] lijkt geen geldige snelkoppeling te zijn in Paint. [Esc] maakt de selectie van de huidige selectie ongedaan.
@w3d hm, het werkte voor mij op win8, maar goede punten.
Ik gebruik Win7 - misschien zijn er verschillen?
#3
+1
panofish
2014-07-11 11:04:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

FastStone Image Viewer is een geweldige viewer voor afbeeldingen en kan snel en eenvoudig bijsnijden en vergroten of verkleinen en nog een paar andere dingen. Het is de beste in deze categorie en het is gratis. http://www.faststone.org/FSViewerDetail.htmDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...