Vraag:
Pre-merge / commit code review tool
palacsint
2014-02-05 05:01:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Op mijn vorige werkplek hebben we Gerrit gebruikt als een tool voor codebeoordeling voor git om elkaars aanpassingen te delen en te beoordelen op een webgebaseerde interface en om feedback te geven en een kans om de code te verbeteren voordat ze werden samengevoegd .

Het ondersteunt het herzien van code (en het verwerpen ervan) voor / zonder het samen te voegen in de master branch. Is er een andere code review tool die pre-commit / merge reviews ondersteunt?

(Beperk je antwoord niet tot git, ik zou ook geïnteresseerd zijn in code review tools voor andere revisiecontrolesystemen zoals Mercurial of Subversion.)

Voor iedereen die openstaat voor een gehoste service in plaats van een tool, gebruiken we http://bitbucket.org en het heeft geweldige codebeoordeling en discussiefunctionaliteit, pull-verzoeken, enz. Aanvankelijk gaf ik ook de voorkeur aan het idee om een ​​tool te hebben in plaats van een service. maar ik ben bijgekomen. Als u gehoste SCC gebruikt, is het natuurlijk een vrij eenvoudige optie om te gaan met wat ze bieden.
Vier antwoorden:
#1
+6
Moshe Katz
2014-02-05 07:54:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb nog nooit een andere code review tool gebruikt dan Gerrit en GitLab (zie hieronder), maar hier zijn er een paar die ik ken (deze zijn allemaal voor Git, want dat is wat ik weet, maar sommige werken misschien met andere Revisiecontrolesystemen):

  • Phabricator heeft veel functies voor Software Engineering, en codereview is er een van. Het ziet er ook naar uit dat het een veel leukere interface heeft dan Gerrit, en het feit dat het PHP is in plaats van Java / GWT betekent dat het waarschijnlijk gemakkelijker is om je eigen aanpassingen eraan te bouwen en te testen. Zie https://secure.phabricator.com/D8141 voor een voorbeeld van een controletaak.
  • Gitlab is een open-source Github-kloon. De manier waarop u het zou gebruiken als hulpmiddel voor codebeoordeling, is door elke ontwikkelaar een vork te laten maken, aan die vork te laten werken en samenvoegverzoeken in te dienen.
  • Barkeep is veel eenvoudiger dan de andere bovenstaande opties, aangezien het slechts een beoordelingsinstrument is, zonder enige andere functies. Het is ook post-commit in plaats van pre-commit, hoewel het doel is review zoals de pre-commit tools (in tegenstelling tot auditing zoals de meeste andere post-commit tools ).
  • ReviewBoard is het laatste dat ik terloops ken, maar ik weet er niets anders van dan dat het bestaat.

Wikimedia's vergelijking van tools bevat veel informatie over verschillende van deze opties.

#2
+5
Darth Android
2014-02-05 05:39:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb altijd TortoiseHg gebruikt voor mijn mercurial GUI-behoeften op Windows, dat erg goede ondersteuning biedt voor vastleggen / samenvoegen. U kunt altijd met de rechtermuisknop klikken op de Working Directory in de weergave van de wijzigingenset en Diff to Parent selecteren om uw geselecteerde diff-tool met alle wijzigingen in uw huidige repository te openen voordat u zich vastlegt . Je kunt ook elke wijzigingenset selecteren en Verschil naar lokaal voordat je samenvoegt om te zien wat er gaat gebeuren.

TortoiseGit is de Git-tegenhanger van TortoiseHg, maar ik weet niet zeker of de hele gebruikersinterface op hetzelfde pariteitsniveau is. Git heeft me altijd onhandig en onnatuurlijk gevoeld vanuit Mercurial, dus ik heb er nooit een goede workflow mee opgebouwd.

SourceTree heeft ook geweldige ondersteuning bij het bekijken van wijzigingen voordat je vastlegt en vóór samenvoegen voor zowel Mercurial als Git

#3
+1
kontulai
2016-05-31 14:27:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Deveo ondersteunt codebeoordelingen vóór het samenvoegen van zowel Git als Mercurial. Ondersteuning voor Subversion komt later. De volgende blogposts beschrijven de workflow voor respectievelijk Git en Mercurial. Er is een video bijgevoegd van de workflow in de Mercurial-post.

(Disclaimer: ik werk bij Deveo)

#4
  0
Travis
2015-03-17 21:31:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het lijkt erop dat Collaborator dit kan doen met:

  • Subversion, maar het gaat om het gebruik van Subversion server hooks.
  • Git gebruikt Git server hooks.
  • Forceer het gebruik van Server triggers.

Ik heb het alleen "geïntegreerd" met Accurev gebruikt, dus het was meer aan het team om dit af te dwingen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...