Vraag:
Software om vensters aan hoeken (in plaats van zijkanten) te koppelen met configureerbare venstergroottes
Andrew Cheong
2014-02-05 04:42:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Soms sta ik op een 27-inch scherm met een gekke resolutie van 2560x1440 waarmee ik vensters op elke hoek kan plaatsen en toch in wezen vier 1280x720-vensters heb, wat geweldig is, maar vervelend, aangezien Windows alleen snelkoppelingen bevat voor vensters opzij zetten, ie via Win + en Win + (Ik herinner me enige tijd geleden dat de desktop van mijn bedrijf zoiets als NVidia Desktop Manager had waardoor het mogelijk was om in hoeken te docken, maar de software bevatte fouten en was onstabiel.) Dus het eerste deel van mijn vraag is: Is er een programma voor vensters aan hoeken koppelen via sneltoetsen?

Persoonlijk interessanter echter zou een programma zijn waarmee ik bovendien de grootte van vensters die aan elke corner:

A window separated in 4 parts

Dit komt omdat ik niet altijd de luxe heb om op een scherm van 2560x1440 te werken en kwadranten van gelijke grootte onpraktisch zijn om te gebruiken lagere resoluties, maar , werkbaar als sommige vensters groter kunnen worden geproportioneerd dan andere. In de bovenstaande afbeelding zou ik bijvoorbeeld Visual Studio in het 'hoofd'-dock linksboven kunnen plaatsen, een foutopsporingsprogramma in het dock rechtsboven kunnen hebben, een browservenster kunnen openen in het linkerdock linksonder en een console of terminal open op het kleinste dock.

Alle verwijzingen worden zeer op prijs gesteld.


Bewerken

Ik ontdekte dat Moom doet dit voor Macs! - dus het concept bestaat ...

Moon Tooltip Windows Editor

Ooooh, Moom is cool.
Drie antwoorden:
#1
+12
Pops
2014-02-06 00:26:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

WinSplit Revolution doet precies wat u wilt en vrijwel niets meer. Hiermee kunt u vensters op elke positie op uw scherm vastzetten met Ctrl + Alt + (numpad-toets) .

Er is een eenvoudige GUI waarmee u vensterposities kunt aanpassen met behulp van vier variabelen:

  1. horizontale positie van de linkerbovenhoek van het venster
  2. verticale positie van de linkerbovenhoek van het venster
  3. vensterhoogte
  4. vensterbreedte

U kunt ook meerdere opties voor elke toets op het numpad specificeren.

Standaard is de De 7, 9, 1 en 3 toetsen zijn toegewezen aan de hoeken van het scherm. Ik gebruik dit voor een opstelling met twee monitoren waarbij het ene scherm 2560x1600 is en het andere 1920x1080, en het programma slim genoeg is om het verschil in grootte te kennen en waar de monitorranden zijn.

De software is lichtjes buggy in mijn ervaring. Soms is het niet toegestaan ​​dat bepaalde vensters een bepaalde grootte hebben, of wordt een van uw invoer voor een bepaalde toetsencombinatie overgeslagen als u meerdere invoer heeft geconfigureerd. Ik heb geen patroon voor deze gekheid gevonden, maar het resetten van alle regels lijkt te helpen, en tenzij je een dozijn items hebt toegewezen aan een bepaalde numkey, is het niet zo hinderlijk.


Screenshot

WinSplit Revolution Layout Settings

De beschrijving die je gaf was zo perfect voor WinSplit Revolution dat ik me eigenlijk even afvroeg of je aan het proberen was om het als antwoord te krijgen.
Haha, heel erg bedankt. Ik kwam WinSplit kort tegen, maar realiseerde me niet dat het in die mate configureerbaar was. Ik wil uw antwoord bewerken om een ​​schermafbeelding toe te voegen - ik hoop dat dat in orde is.
Ook het vermelden waard, WinSplit Revolution stelt u in staat om een ​​willekeurige toetscombinatie die niet door Windows wordt gebruikt toe te wijzen aan een vensteractie (niet alleen Ctrl + Alt + [numkey]). Dit was belangrijk voor mij omdat mijn ThinkPad, om welke reden dan ook, geen NumPad heeft - zelfs niet via Fn. Ik heb momenteel Ctrl + Win + [pijlen | PgUp | PgDn] toegewezen om aan mijn behoeften te voldoen.
Huh, ik wist niet eens van de niet-numpad-opties. Ik zorg er altijd voor dat ik toetsenborden met numpads krijg, dus ik hoefde er nooit over na te denken.
Ik zou willen dat dit gebruik zou maken van [Windows Snap] (http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/products/features/snap) in plaats van alleen het formaat van mijn Windows aan te passen waar mogelijk. Anders is het een geweldig stuk software. Ik heb het in een opwelling gedownload en was er toevallig dol op.
Slecht nieuws jongens - Winsplit Revolution is stopgezet
Goed nieuws: er is MaxTo, een alternatief https://maxto.net/
@ThomasWeller Ik heb het nog niet uitgeprobeerd, maar als het een goed alternatief is, is het waarschijnlijk de moeite waard om toe te voegen als een apart antwoord.
#2
+3
Rohit Gupta
2015-11-20 07:47:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik AquaSnap al een tijdje en het werkt voor mij. Het is erg goedkoop in aanschaf. En ik werk niet voor hen. Het heeft talloze opties om naar zijkanten, hoeken en naar andere vensters te klikken. Met alle sneltoetsen gemakkelijk toewijsbaar.

Ook wordt verklaard dat het [gratis voor persoonlijk gebruik] is (http://www.nurgo-software.com/support/aquasnap-faq).
#3
  0
Thomas Weller
2016-11-23 02:10:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aangezien je Moom voor Mac OS al noemde, wil ik verwijzen naar een vergelijkbare tool voor Windows: Divvy

Pro:

  • het werkt op Windows
  • het heeft configureerbare sneltoetsen
  • het is een commerciële tool voor ~ 14 USD

Con:

Op mijn computer werkt het het beste als ik op het taakbalkpictogram klik. Dat vereist echter lange muisbewegingen. Ik zou liever b.v. klik met de middelste muisknop op een titelbalk van een toepassing om het dialoogvenster voor het wijzigen van de grootte te openen. Helaas is dat niet geïmplementeerd.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...