Vraag:
Bestandsherstelsoftware
rahulroy9202
2014-02-05 09:49:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nadat ik veel software voor bestandsherstel had gebruikt, was de enige die ik nuttig vond TestDisk met PhotoRec . Maar het mist een GUI en is niet geschikt voor aanbeveling aan 'niet gevorderde gebruikers'.

Stel alstublieft een goede bestandsherstelsoftware voor die gebruiksvriendelijk is.

Gebruik Senarios: heeft iemand een harde schijf geformatteerd? Bestandssysteem corruptie? Een bestand ongedaan maken?

Een software die al deze scenario's ondersteunt, is IDEAL Software. En net als de meeste Ideale dingen, is het onwaarschijnlijk dat ze zullen bestaan. Ondersteuning voor veelgebruikte bestandssystemen zoals - NTFS, FAT en EXT wordt verwacht.

Ik ben op zoek naar "Formated HardDisk / Deleted Partition" en "Undelete a File". testDisk en PhotoRec kunnen deze situaties goed aan. Ik ben op zoek naar een GUI-gebaseerd alternatief.

Basisvereisten:

 • Ondersteuning bestandssysteem - FAT, FAT32, NTFS
 • Herstel verwijderde bestanden van MemoryCard of PenDrive.
 • Herstel verwijderde bestanden van de harde schijf op DeletedPartition.

Een wizard-gestuurde aanpak wordt gewaardeerd. En het zou eigenlijk moeten werken. Ik heb software gebruikt die de bestandsnamen laat zien, maar na herstel zijn alle bestanden beschadigd. Diezelfde bestanden, hoewel met namen in de war, werden hersteld door PhotoRec.

Meer functies worden op prijs gesteld, maar zijn niet nodig.

Wil je een gratis applicatie of is het niet belangrijk?
Verwijderen ongedaan maken (onmiddellijk na verwijderen of na enige tijd?), Opgemaakte gegevens herstellen (versleutelde gegevens?) En beschadiging van het bestandssysteem (fysieke schade?). Het lijkt een zeer breed scala aan behoeften en vereist een andere aanpak.
Wat betreft NTFS, heb ik er een paar opgesomd in dit antwoord: http://softwarerecs.stackexchange.com/a/31377/19806
Heeft u FTK Imager geprobeerd? Het is een forensisch hulpmiddel dat door professionals wordt gebruikt.
Drie antwoorden:
#1
+6
Chris Travers
2014-02-05 14:18:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het soort tool dat u zoekt, bestaat waarschijnlijk niet. Begrijpen waarom is een groot deel van het probleem.

Bestandsherstel is een zeer breed veld. Het bevat zaken als:

 1. Een bestand ongedaan maken
 2. Oeps, ik heb de partitie geformatteerd.
 3. Het bestandssysteem is beschadigd of de schijf is beschadigd. Wat kan ik uitstappen?

Dit sluit de meer interessante / gespecialiseerde gevallen zoals forensische analyse en dergelijke uit. Bovendien zal elke tool die er is bestandssysteem specifiek zijn. Het is onwaarschijnlijk dat een tool die wordt gebruikt om gegevens van een ISO9660-cd-rom te herstellen, zal werken op een NTFS-harde schijf. Dus voor het algemene geval zult u het niet vinden. Sorry.

In het algemene geval is het ook buitengewoon belangrijk dat iemand die weet waarnaar hij moet zoeken en die hij moet aanpassen, het bestandsherstel uitvoert. Dus geavanceerde gevallen zoals beschadigde schijven (en dus waarschijnlijk beschadiging van het bestandssysteem) zullen in de meeste gevallen niet nuttig zijn. (Dergelijke tools bestaan ​​echter voor cd-roms).

De complexiteit van het herstellen van bestanden verschilt ook aanzienlijk per bestandssysteem.

Voor een eenvoudig herstelprogramma zou ik Recuva . Het wordt gerespecteerd en is gemakkelijk te gebruiken. Helaas gaat het niet verder dan het ongedaan maken van scenario's.

#2
+3
Mohammed Joraid
2014-02-22 13:35:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om een ​​lang verhaal kort te maken, ik heb Ubuntu geïnstalleerd op een van de partities op mijn externe harde schijf waar mijn persoonlijke gegevens zijn opgeslagen. Ubuntu installeren betekent dat de partitie is geformatteerd van NTFS naar FAT en ongeveer 1 GB aan gegevens heeft toegevoegd.

Ik gebruikte echter File Scavenger Data Recovery Utility en het slaagde erin mijn bestanden te herstellen die op mijn HDD-partitie stonden voordat ubuntu werd geïnstalleerd.

File Scavenger kan gegevens herstellen die per ongeluk zijn verwijderd, verwijderd uit de Prullenbak en bestanden op beschadigde, verwijderde of opnieuw geformatteerde partities. Bestanden worden hersteld met de originele bestandsnaam, het mappad en de datums.

Het proces van zoeken en vervolgens herstellen nam bijna 12 uur in beslag (1T HDD, 600GB partitie, 180GB data hersteld). Terwijl Scavenger aan het zoeken was, slaagde het erin om zelfs oudere bestanden te vinden die ik niet nodig had, daarom moest ik alleen de bestanden selecteren die ik wilde herstellen (gelukkig was het een hoofdmap).

Waar ik best blij mee was, is dat het erin is geslaagd om bestanden met niet-Engelse tekstnamen over te brengen. Betekent dat al mijn bestanden terugkwamen met hun oorspronkelijke namen, ontkoppel andere tools die mijn bestanden in willekeurige bestandsmappen brachten en namen zoals __ _____ ____. Pdf

Een paar procent van de bestanden werden niet opgehaald (hoe dan ook niet belangrijk voor mij) vanwege de lange bestandsnaam, het lijkt erop dat die bestanden zich in de diepe bestandenhiërarchie bevonden dir1 / dir2 / dir3 / dir4 ... / img.jpg waardoor Scavenger werd voorkomen van het herstellen.

#3
+2
MRS1367
2014-02-22 12:31:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als het niet belangrijk is dat deze software gratis te gebruiken is, kan ik u Mijn bestanden herstellen aanraden. U kunt de informatie hieronder bekijken:

Website

Mijn bestanden herstellen

Hoofdfuncties

 • Verbeterd partitieherstel. Snellere herstelsnelheid en betere validatie van dubbele of ongeldige bestanden.
 • Nieuwe handtekeningen van bestandstypen voor het snijden van bestanden.
 • Sneller opslaan en laden van zoekresultaten. Zoekresultaten automatisch valideren.
 • Maak schijfafbeeldingen in DD-, E01- en AFF-indeling.

Belangrijke functies

 • Stel een gebruiker in staat om bepalen nauwkeurig of hun bestanden kunnen worden hersteld voordat u een licentie aanschaft. Dit wordt voornamelijk bereikt via het weergavevenster dat de inhoud van de gevonden bestanden toont.
 • Het verandert niets aan de inhoud van een schijf die wordt doorzocht. Recover My Files is ontworpen als een hulpprogramma voor gegevensherstel, NIET als een hulpprogramma voor het repareren van schijven. Het zal de inhoud van de originele harde schijf niet schrijven of wijzigen. Als Recover My Files niet de oplossing is, kan de gebruiker een nieuwe oplossing zoeken zonder de status van de probleemschijf te wijzigen.

Wat het kan herstellen

 • Verwijderde bestanden (inclusief bestanden die zijn geleegd uit of omzeild uit de Windows Prullenbak)
 • Ontbrekende bestanden die verloren zijn gegaan door de corruptie van een Windows-bestandssysteem; Geformatteerde schijven
 • RAW-schijven
 • Corrupte schijven
 • Niet-toegewezen schijven
 • Ontbrekende schijfletters
 • Gegevens verloren door een Windows-besturingssysteem opnieuw instellen of opnieuw installeren.

Ondersteunde media

 • Harde schijven, inclusief externe USB-drives
 • USB-sticks, thumbdrives, Pen-drives of andere USB-media Camerakaarten
 • Hardware en software RAID (JBOD, RAID 0,1,5)
 • iPods, mp3-spelers en dictafoons

Ondersteunde bestandssystemen

 • Windows FAT12 / 16/32 / exFAT, NTFS, bestandssystemen
 • Macintosh HFS, HFS + bestandssystemen

Ondersteunde Drive Image-indelingen

 • DD of RAW
 • EnCase®.E01
 • Safeback® v2
 • Forensisch bestandsformaat .AFF
 • SMART®
 • VMWare®
 • ProDiscover®
 • Microsoft VHD
 • Apple DMG
Er zijn ** veel ** tools die zowel grafisch als qua prestaties sterk lijken op * Recovery My Files * en dit antwoord lijkt een beetje op een advertentie. Bent u aangesloten bij de makers van deze software? Het is prima, maar in dit geval moet u een disclaimer in uw antwoord schrijven.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...