Vraag:
Windows-software voor aangepaste sneltoetsen
Fractaliste
2014-02-05 04:59:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou graag software willen waarmee ik een aangepaste sneltoets kan maken, zoals:

 • Snelkoppeling naar mijn Dropbox-map
 • Snelkoppeling om mijn teksteditor te openen
 • Snelkoppeling om mijn gebruikelijke wachtwoord te schrijven (slecht idee weet ik)
 • Snelkoppeling naar een van mijn favoriete webpagina's

Vereiste:

 • Werkt op Windows
 • Zeer eenvoudig te configureren (voor mensen die zenuwachtig zijn met IT)
 • Draait bij het opstarten van het besturingssysteem
 • Zeer lichte software
[Built-in method](http://windows.microsoft.com/en-us/windows/create-keyboard-shortcuts-open-programs#1TC=windows-7) tldr: In Shortcut's Properties you can set Shortcut key.
Vier antwoorden:
#1
+11
Nick Dickinson-Wilde
2014-02-05 05:12:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is een tijdje geleden dat ik het heb gebruikt, maar AHK (Auto HotKey) werkt goed voor al die IIRC's en is heel gemakkelijk in te stellen, maar als je wilt, kun je scripts uitvoeren om redelijk gecompliceerde taken uit te voeren Om specifiek te zijn:

 • Het is ontworpen voor Windows
 • Ik herinner me dat het erg gemakkelijk is om de basis te configureren (je kunt er veel meer mee doen dan de basis als je wilt, maar dat hoeft niet)
 • Autostart laatst Ik gebruikte het sowieso automatisch (natuurlijk elk Windows-programma dat je handmatig kunt instellen om automatisch te starten via reg edit maar als je zijn zenuwachtig over IT-onderwerpen die niet automatisch starten, kan een nadeel zijn)
 • Ik heb nooit enige impact op mijn systeem opgemerkt - alweer een paar jaar geleden, maar ik gebruikte het voor het laatst op een Compaq laptop met Win 2000, 1GB Ram, 40 GB HD.
#2
+9
Gilles 'SO- stop being evil'
2014-02-05 05:12:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor het grootste deel biedt Windows zelf native wat u wilt. U kunt sneltoetsen voor een opdrachtregel definiëren (in de snelkoppelingseditor). De opdrachtregel kan zijn dat de verkenner -toepassing een map opent, of dat de webbrowser een webpagina opent. Dit voldoet aan uw vereisten, behalve het invoeren van uw wachtwoord.

Meestal typt u een wachtwoord in een webbrowser, en alle grote webbrowsers bevatten een wachtwoordbeheerder. (U moet uw inlogwachtwoord typen, anders kunt u er net zo goed helemaal geen hebben.) Uw wachtwoord bewaren in de wachtwoordbeheerder van de browser heeft voordelen: ze worden allemaal op één plaats opgeslagen en het risico bestaat dat u ze per ongeluk invoert in de verkeerde plaats is laag. Sommige webpagina's schakelen het opslaan van wachtwoorden uit zonder goede reden; om dezelfde redenen raad ik een browsergebaseerde oplossing aan, zoals Automatisch aanvullen.

Als je willekeurige tekst in willekeurige toepassingen wilt kunnen invoegen, lijkt de gouden standaard AutoHotkey (open source). Het is redelijk krachtig, je kunt er applicaties mee starten, vensters manipuleren en toetsaanslagen injecteren. De macro-syntaxis is vreselijk, maar er zijn goede tutorials op de website. Er zijn een paar voorbeelden van scripts voor het invoegen van wachtwoorden op het forum 1 2 enz..

#3
+4
Fractaliste
2014-02-07 16:41:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb Clavier + geprobeerd, wat een zeer lichte software is (87Ko). Het biedt een breed scala aan functies, zoals specifieke sleuteldetectie wanneer een ander programma wordt uitgevoerd. En de aanpassing is vrij eenvoudig. Het draait natuurlijk automatisch bij het opstarten van de computer.

De software kan worden geïnstalleerd, maar is niet vereist. Je neemt hem dus gemakkelijk mee op een usb stick. Uw sleutelconfiguratie is ingebed in een .ini -bestand waarmee u het kunt exporteren (en opslaan) waar u maar wilt.

Het is gratis en er zijn 6 talen beschikbaar: Frans, Engels, Duits, Braziliaans, Portugees en Russisch.

Een screenshot van de configuratie-interface (Franse vertaling hier):

Clavier+ example

#4
+3
JnLlnd
2016-04-30 17:48:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb Quick Access Popup ontwikkeld met AHK. Met deze freeware kun je favoriete mappen, apps, documenten, weblinks, enz. Verzamelen in een pop-upmenu dat je in elke applicatie kunt oproepen.

Als je de voorkeur geeft aan sneltoetsen, kun je favorieten aan sneltoetsen toewijzen. Met een sneltoetsmanager kunt u de toegewezen sneltoetsen bekijken en sneltoetsen toevoegen / bewerken / verwijderen. Het pop-upmenu kan submenu's bevatten. Elk submenu kan ook worden toegewezen aan een sneltoets.

Bekijk deze video voor meer informatie. Quick Access Popup doet meer dan wat u zoekt, maar ik denk dat u alles wat het biedt leuk zult vinden om u efficiënter met uw pc te laten werken.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...