Vraag:
Software om een ​​paar woorden in een nummer te laten piepen
kmort
2014-02-05 11:15:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben op zoek naar gratis (hopelijk) open source software waarmee ik een paar keuzewoorden kan verwijderen (of vervangen / dempen) in sommige muziek die ik bezit. (Ik wou dat de artiest een radiobewerkingsversie van dit specifieke nummer zou uitbrengen!)

Ik zou graag de woorden zelf willen verwijderen zonder de muziek te vernietigen. Ik begrijp dat dit niet gemakkelijk is en ik verwacht niet dat het automatisch de muziek zal scannen om het zelf uit te zoeken.

Doe net alsof ik het woord "roos" in mijn muziek niet leuk vind. Als de tekst 'Elke roos heeft zijn doorn' was, zou ik graag handmatig naar de juiste locatie in het nummer kunnen scrollen, een grafische weergave van het audiospectrum zien en de zang alleen afsnijden voor de tijd dat de zanger zingt "roos". Het resultaat zou zijn "Elke _ _ heeft zijn doorn" zonder de oorspronkelijke timing negatief te beïnvloeden.

Ik denk dat ik op zoek ben naar krachtige open-source software voor het bewerken van nummers. Idealiter zou het MP3-formaat aankunnen. Ik probeer dit te doen met Windows 7 64 bit, maar ben niet vies van Linux.

Er is gratis software die dit met een beetje rigging zou kunnen doen, welk platform (besturingssysteem / architectuur) gebruik je?
@TimPost Goede beslissing. Ik heb de vraag inclusief OS bijgewerkt. Win7 64 bit heeft de voorkeur, maar Linux zou het prima doen.
Een antwoord:
#1
+15
Steve Barnes
2014-02-05 12:48:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Audacity is gratis, multi-platform (Windows, Mac en Linux) en heeft alles waar je om hebt gevraagd, maar er zijn veel opties voor dit soort werk - je kunt gemakkelijk dempen of piep een sectie die u hebt geselecteerd.

Als de zanger in het midden is opgenomen zonder echo, kan de plug-in-tool voor het verwijderen van zang een grote hulp zijn, ik weet niet zeker of het alleen het geselecteerde gedeelte of de hele track zal verwerken, maar zelfs als dat zo is je zou kunnen proberen om het uit een kopie te verwijderen en de kopie als twee nieuwe tracks toe te voegen en vervolgens op de juiste punten cross-mixen.

Je kunt zelfs overwegen om de Auto-Duck te gebruiken door een microfoon aan te sluiten en het nummer en het opnemen van een nummer waarin u spreekt over de "aanstootgevende" secties en dat vervolgens gebruikt als een controlespoor.

Ondersteunde bestandstypen: WAV, AIFF, FLAC, MP2, MP3 of Ogg Vorbis geluidsbestanden. Met ffmpeg kun je ook AC3, M4A / M4R (AAC) en WMA en de soundtrack van videobestanden importeren en exporteren.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...