Vraag:
Bestanden synchroniseren tussen computers?
Olli
2014-02-05 05:18:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb drie computers (2x OS X en 1x Ubuntu) en Android-tablet. Ik probeer een tool te vinden om automatisch bestanden te synchroniseren tussen de computers en de tablet. Back-ups worden afzonderlijk afgehandeld, dus versiebeheer is niet nodig.

Meer dan 100 GB aan bestanden moet worden gesynchroniseerd tussen computers en een paar gigabytes tussen computers en tablet. Daarom zijn services als Dropbox, Google Drive of OneDrive niet echt praktisch, omdat de prijs relatief hoog is. Bovendien heb ik geen behoefte aan cloudsynchronisatie, aangezien het synchroniseren van die hoeveelheid gegevens via internet nogal wat tijd (en geld, afhankelijk van de locatie) kost.

Ik heb met succes [Gluster] (http://www.gluster.org/) gebruikt om grote bestanden op servers gesynchroniseerd te houden. Het draait op Linux en OS X, maar niet op Android. Het ** zeker ** is echter niet gebruiksvriendelijk en vereist een aanzienlijke hoeveelheid handmatige configuratie.
Google Drive biedt nu een abonnement van 200 GB, dus de prijs is misschien geen probleem meer.
Zes antwoorden:
#1
+27
Olli
2014-02-05 05:29:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bittorrent Sync ( wikipedia) lijkt redelijk goed te passen. Het synchroniseert automatisch bestanden tussen apparaten wanneer er een verbinding beschikbaar is, behandelt eventuele botsingen en is compatibel met onder andere Linux, Android, OS X en Windows. Er is geen centrale server (of specifieke laptop) voor nodig.

Aan de negatieve kant is het nog steeds een bèta en kan het worden stopgezet. recent nieuws zegt echter dat de gebruikersbasis al meer dan 2 miljoen bedraagt, dus stopzetting is waarschijnlijk niet het grootste risico.


Mijn ervaringen tot dusver:

 • Lijkt verrassend goed te werken.
 • Synchroniseren met een telefoon werkt niet altijd zonder de app handmatig te starten. Dit kan ook gewoon mijn ongeduld zijn.
 • Actief synchroniseren (nieuwe bestanden toevoegen) op de telefoon verbruikt behoorlijk wat batterij. Dit is echter te verwachten, omdat het nogal intensief is (slaap voorkomen, naar flash schrijven en wifi actief houden). Dit was het enige probleem tijdens de eerste synchronisatie (10 GB aan foto's toevoegen).
 • Prestaties via LAN / wifi zijn goed. Makkelijk en constant verzadigt het netwerk. Er zijn opties om zowel upload- als downloadsnelheden te beperken.
 • Klokken moeten worden gesynchroniseerd (relatief goed, + -5min is acceptabel), anders werkt Sync niet.
 • Gedeeld instellen mappen is eenvoudig, maar er is geen manier om een ​​deel van de inhoud uit te sluiten (bijvoorbeeld tijdelijke bestanden).
 • Naast het synchroniseren van thuiscomputers en telefoon, gebruik ik nu Sync om bestanden op mijn server te publiceren. Als ik iets deel, bewaar / exporteer ik het naar de gesynchroniseerde map en het wordt automatisch gedownload naar de server. Makkelijker / sneller dan handmatig sftp uitvoeren.
Ik zou er ook aan willen toevoegen dat dit op bijna * alles * draait - ik heb de Arm-build behoorlijk succesvol uitgevoerd op een Raspberry Pi, en het zou op veel andere arm-gebaseerde systemen draaien, inclusief NAS-systemen.
Ik weet niet zeker of dat oké is of niet, maar ik heb net je antwoord gestolen en een licht gewijzigde versie gepost op http://softwarerecs.stackexchange.com/questions/3255 Is daar een regel over? Ik kan het verwijderen als je het zelf wilt plaatsen. Proost :-)
@NicolasRaoul weet het niet - ik begrijp niet waarom je dat niet kon, vooral niet als je attributie geeft.
Hoe lost Bittorrent Sync conflicten op?
[Syncthing] (https://syncthing.net/) is een open source alternatief voor Bittorrent Sync (nu Resilio)
#2
+15
Izzy
2014-02-05 13:11:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je zou je apparaten kunnen synchroniseren via SSH:

 • op de Linux- en MacOS-machines, met rsync , en het plannen via Cron
 • op Android is er bijv FolderSync, dat kan omgaan met SSH (en verschillende andere protocollen, waaronder FTP en een aantal cloudservices, zodat het ook voor andere doeleinden kan dienen). Het brengt zijn eigen planner met zich mee, maar met de betaalde versie kan het ook worden beheerd via Tasker.

FolderSync menu FolderSync: Define FolderPairs FolderSync FolderPairs
FolderSync Screenshots: hoofdpagina, definieer mapparen , gedefinieerde mapparen (bron: Google Play; klik op afbeeldingen voor grotere varianten)


Mijn persoonlijke ervaringen

Ik gebruik FolderSync op al mijn Android-apparaten, bijv om mijn ( Titanium Backup / AppMonster ) back-ups op mijn pc te bewaren, en ook om mijn werklogger-gegevens gesynchroniseerd te houden. In eerste instantie kwam ik wat problemen tegen met de eenrichtingssynchronisatie van de laatste (herinner me de details niet precies); maar het overschakelen naar tweerichtingsverkeer lijkt die ook opgelost te hebben. De geïntegreerde planner wekt het apparaat alle 5 minuten om te controleren of er iets te doen is, zelfs als je maar één dagelijkse afspraak hebt gepland - daarom heb ik dat uitgeschakeld en Tasker gebruikt om de synchronisaties te activeren. Eenmaal ingesteld, vergeet ik soms zelfs dat het er is: werkt soepel, en wanneer ik toegang moet hebben tot mijn gegevens vanaf de pc, zijn ze er gewoon en up-to-date (bijvoorbeeld bij het opstellen van de urenstaat op basis van gegevens die op het Android-apparaat zijn gemaakt) .

Het is niet nodig om over de betrouwbaarheid van Cron te praten (heeft me nooit in de steek gelaten). Ik gebruik rsync op mijn Linux-machines voor veel dingen - maar meestal unidirectioneel; dus ik kan geen ervaring delen met bi-di synchronisaties. Voor wat ik ermee synchroniseer (en dat is veel), ben ik er erg blij mee. Command-line kan wat leren over de parameters en welke te gebruiken wanneer; Ik heb mijn eigen scripts opgezet voor speciale doeleinden, dus ik hoef niet alle opties te onthouden.

#3
+12
mirabilos
2014-02-05 05:23:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Met git-annex en git-annex-assistant kun je bestanden synchroniseren tussen al deze (en meer), zelfs dingen vertellen als 'voor deze subset van bestanden, zorg ervoor dat het altijd op ten minste twee computers staat, maar maximaal één tablet ”en andere vrijwel willekeurige regels. De git-annex-assistant is de "gebruiksvriendelijke" kant van de opdrachtregel git-extending git-annex-assistant , inclusief Android, Web en andere interfaces. Hoewel het misschien nog niet volledig stabiel is in alle versies, werkt joeyh er actief aan, dus het zal in de loop van de tijd nog beter worden, vooral omdat meer mensen het zullen gebruiken / testen.

(Ik heb gelinkt naar de kickstarter-pagina, ook al is de assistent al gefinancierd en meer dan een jaar in ontwikkeling, omdat het veel links en verbazingwekkende details heeft.)

Ik heb het zelf gebruikt (git-annex, nog niet de assistent ), en het is een handig hulpmiddel, maar soms moet je om de hoek nadenken om het optimaal te gebruiken (maar dan kun je er dingen mee doen waar zelfs de auteur niet aan dacht; zoals een OwnCloud-vervanging die werkte nog beter). Geen problemen met compatibiliteit, alleen met de een of andere zeldzame bug. Regressies kwamen voor, maar nog zeldzamer, en werden meestal snel verholpen. De ontwikkelaar is erg aanspreekbaar.

Ik zal dat uitzoeken. Android-ondersteuning lijkt echter niet al te stabiel te zijn.
Heb je git-annex (-assistant) gebruikt? Kun je het echt aanbevelen? Iets goed / slecht? Het wordt actief ontwikkeld, zijn er achterwaartse compatibiliteitsproblemen / regressies opgetreden?
Deze oplossing heeft veel bewegende delen, maar als je ze eenmaal allemaal aan het draaien hebt, is het resultaat behoorlijk spectaculair veelzijdig. Dit is zeker de "have your cake and eat it to" oplossing voor dit probleem.
#4
+12
Gilles 'SO- stop being evil'
2014-02-05 07:13:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Unison is een bestandssynchronisatieprogramma. Het is goed in het synchroniseren van bestanden tussen twee machines, waarbij de bestanden op een van de twee machines kunnen worden gewijzigd. Als uw vereisten "rsync, slechts twee manieren" zijn, dan is Unison precies wat u zoekt.

Gebruik bij meer dan twee machines een sterpatroon: één centrale machine waarmee alle andere machines synchroniseren .

Ik gebruik Unison op deze manier sinds het begin (op Linux en af ​​en toe Windows), en ik heb geen alternatief zien opkomen dat hetzelfde probleem leek op te lossen. Gedistribueerde versiebeheersystemen (Mercurial, Bazaar, Git, ...) kunnen ook bestandssynchronisatie uitvoeren als bijwerking, maar ze zijn veel zwaarder: ze zijn handig als je serieus werk gaat doen aan de bestanden op elk machine.

Unison kan zowel vanaf de opdrachtregel als met een eenvoudige GUI worden gebruikt. Het werkt op Linux, OSX en andere Unix-varianten, evenals op Windows. Om te synchroniseren met de Android-tablet, kunt u de systeemeigen Android-poort gebruiken (die wordt geleverd met een SSH-server) met optionele GUI.

Nou, de vereiste is niet "rsync, slechts twee manieren". Vanaf het sterpatroon vereist het die centrale machine die altijd (of bijna altijd) beschikbaar is.
@Olli Zonder een sterpatroon zul je het moeilijk hebben om conflicten te vermijden. Unison waarschuwt je voor conflicten, maar helpt niet echt om het op te lossen. Om een ​​kans te hebben om conflicten op te lossen, ga je naar versiebeheersoftware (bijv. [Git-based] (http://softwarerecs.stackexchange.com/a/131)), die krachtiger maar moeilijker te gebruiken is.
Met een sterpatroon wordt het moeilijk met conflicten als bestanden tegelijkertijd worden gewijzigd. Sterpatroon lost dat helemaal niet op.
Ook helpt git-annex (of git in het algemeen) bij het oplossen van conflicten (vergeleken met wat Unison doet) alleen als het mogelijk is om bestanden samen te voegen. Dat is niet het geval bij bijvoorbeeld afbeeldingen of video's.
Heb je hiervoor Unison gebruikt? Weet je dat het goed werkt? Kun je het echt aanbevelen? Hoe is de Android-poort?
@Olli Zie mijn bewerking. Ik ben [niet overtuigd] (http://meta.softwarerecs.stackexchange.com/questions/326/how-important-is-personal-experience) dat dergelijke subjectieve aanbevelingen zo'n goed idee zijn omdat ze ook shills uitnodigen, maar ok, als je het wilt, heb je het.
Ik wijs graag op [deze metapost] (http://meta.softwarerecs.stackexchange.com/questions/86/youre-doing-it-all-wrong) die nogal wat upvotes lijkt te trekken - "Goede antwoorden op deze site zal in de vorm zijn van eerlijke getuigenissen die ervaringen uit de eerste hand met iets delen "- op basis daarvan is het vertellen van (relevante) persoonlijke ervaring belangrijk, want anders is het gewoon" Ik vond een Google-hit die zegt dat dit een goede software is " . Bedankt voor updates.
Ik raad [Termux] (https://termux.com) ten zeerste aan omdat het een volledig functionele OpenSSH-server bevat (in tegenstelling tot veel * SSH-server * apps in de winkel) en draait [standaard Unison binair gecompileerd voor Android] (https: // github. com / vovcacik / unison-build-scripts).
#5
+3
leventov
2014-02-07 02:24:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb GoodSync ( wiki) gebruikt om grote mappen te synchroniseren tussen twee Windows-desktops en één Ubuntu. Mac- en Android-ondersteuning wordt ook verklaard, uiteraard. Wat ik persoonlijk leuk vond:

 • veel planning / inclusief / exclusief mappen / patronen / conflictstrategieën / hiërarchische taken / welke instellingen / configuraties dan ook.

 • mooie visualisatie van de voortgang van de synchronisatie

GoodSync Window with Right Click Menu

 • het werkt (al niet erg slecht voor het synchroniseren van software)

Dit is echter commerciële software en niet goedkoop ($ 40 voor Mac na een proefperiode van 30 dagen).

Ik wist dit niet, bedankt voor je suggestie. Ook al heb ik het niet expliciet aangegeven, $ 120 (één licentie per apparaat) is me een beetje te veel, want er zijn gratis alternatieven.
#6
+1
Anil Natha
2014-02-12 05:17:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik Chronosync nu een paar jaar op het werk om mijn OS X-computers gesynchroniseerd te houden en over het algemeen werkt het goed. Het is momenteel beschikbaar voor het OS X-platform. Een volledige lijst met functies is hier te vinden. Je zou het zeker kunnen gebruiken om ook je bestanden op Ubuntu te synchroniseren als je er toegang toe instelt vanaf de OS X-machines.

Enkele van de basisfuncties die het biedt zijn handmatige of automatische synchronisatie, filtering, speciale bestandsafhandeling , synchronisatie van het verwijderen van bestanden en vele andere functies. En het is verrassend goedkoop voor $ 40 voor een enkele licentie.

Ik heb geen Android-telefoon, dus ik weet niet zeker hoe je je Android-telefoon aansluit op je OS X-computer, maar of hij is aangekoppeld als een harde schijf, er is geen reden waarom u deze software niet zou kunnen gebruiken om de gegevens te synchroniseren, maar ik wilde dit programma op zijn minst met u delen voor het geval het u helpt te bereiken wat u zoekt. Proost.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...