Vraag:
Zelf-gehoste samenwerkende real-time editor
Jens Piegsa
2014-02-05 06:04:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben op zoek naar een tool voor snelle tekstomtrek die ik op mijn eigen server kan hosten en die realtime bewerking voor meerdere gebruikers en wijzigingsgeschiedenis ondersteunt.

Er zijn [veel voorstellen om dit met Emacs te doen] (http://www.emacswiki.org/emacs/CollaborativeEditing) maar ik weet niet of ze allemaal echt goed zijn. Misschien [Conspire mode] (http://github.com/technomancy/conspire/tree/master)?
Twee antwoorden:
#1
+8
Olli
2014-02-05 06:07:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Etherpad past daar perfect bij.

Etherpad is een in hoge mate aanpasbare Open Source online editor die in real-time samen bewerken mogelijk maakt.

We gebruikten het op mijn werkplek (totdat Google Apps het in feite verving). Enkele opmerkingen:

  • Voor wijzigingsgeschiedenis biedt het een tijdschuifregelaar, die goed is geïmplementeerd. Het is gemakkelijk te zien wanneer en wie iets heeft toegevoegd / verwijderd.
  • Het kwam zelden voor dat gebruikers niet synchroon liepen en nadat iemand opnieuw verbinding had gemaakt, gingen de wijzigingen verloren. Dit gebeurde maar een paar keer.
  • Elk document heeft een alleen-lezen URL. Dit is handig om iets te delen met publiek / klanten / een andere groep die het niet mag bewerken. Het is bijvoorbeeld veel leuker om een ​​lopende FAQ-bestand rechtstreeks vanuit Etherpad te delen dan na elke update inhoud naar een andere pagina te kopiëren.
  • Elke gebruiker krijgt een kleur toegewezen en alle wijzigingen worden met die kleur gemarkeerd. . Dit maakt het gemakkelijk om te zien wie iets heeft geschreven, zonder naar de geschiedenisschuifregelaar te gaan. Helaas kan iedereen op "Auteurskleuren wissen" klikken, en dat kan niet ongedaan worden gemaakt.
  • Ondersteunt het importeren en exporteren van HTML en platte tekst.
  • Ondersteunt alle basisopmaakbewerkingen (vet, cursief, onderstrepen, lijsten, genummerde lijsten, inspringen).
#2
  0
niutech
2016-05-08 23:08:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Probeer Firepad - een open source realtime code-editor voor samenwerking die wordt gebruikt door Atlassian Stash, Nitrous, Koding, ShiftEdit, Kobra.io.

Probeer als alternatief Google Collide.

Bedankt voor deze twee interessante tips. De documenten van Firepad zeggen dat het "Firebase gebruikt voor opslag en synchronisatie van cloudgegevens". Biedt het een alternatieve bedieningsmodus die niet afhankelijk is van externe providers?


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...