Vraag:
Wat is een goede LaTeX-editor voor het schrijven van scripties?
Olli
2014-02-05 05:35:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik schrijf mijn scriptie met latex (voor technische tekst is het veel gemakkelijker dan Word). Het schrijven van LaTeX in een editor en vervolgens het handmatig compileren van PDF voor preview is nogal traag en omslachtig.

Is er een goede LaTeX-editor voor OS X die:

 • Altijd wordt weergegeven de nieuwste PDF (vernieuwt het automatisch nadat het is gecompileerd)
 • Biedt automatisch aanvullen voor latex-commando's (bijvoorbeeld \ textbf {} voor vetgedrukte tekst). Het kan zelfs een aantal helpberichten voor die tonen.
 • Heb bij voorkeur tenminste enige ondersteuning voor BibTeX (referenties): autocomplete voor referentienamen. Het automatisch compileren van BibTeX telkens wanneer er iets verandert (nieuwe items of referenties zijn toegevoegd) zou behoorlijk nuttig zijn.
 • Geeft bij voorkeur fouten (ongeldige syntaxis, ontbrekende } etc.) in realtime weer in plaats van het dumpen van LaTeX-uitvoer die fouten vertoont tussen een groot aantal andere berichten.
Heb je gezien: http://tex.stackexchange.com/questions/339/latex-editors-ides Het heeft 39 gedetailleerde inzendingen
Tien antwoorden:
#1
+18
arjan
2014-02-05 06:44:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou Texworks willen voorstellen. Ik gebruik het onder Ubuntu, maar het is ook beschikbaar voor OSX en Windows. Platformoverschrijdende compatibiliteit is altijd een pluspunt.

 • Als je op de groene 'Zet'-knop drukt, wordt de pdf vernieuwd, die naast de code wordt weergegeven (in een apart venster kun je jezelf). (Mogelijk moet u het twee keer uitvoeren, aangezien het BibTeX-bestand afzonderlijk (opnieuw) wordt gecompileerd).

 • Biedt automatisch aanvullen via Tab-toets.

 • Het heeft geen native BibTeX autocomplete, maar ik ging gewoon op zoek en vond een script dat je aan Texworks kunt toevoegen om dat te laten werken: Texworks-scripts autocomplete. Ik heb het nog niet gebruikt, maar ga dit uitproberen. Het wordt hier gedemonstreerd.

 • Het heeft echter geen realtime foutwaarschuwingen. Het heeft natuurlijk syntaxisaccentuering, wat de meeste syntaxisfouten zou moeten voorkomen. Je kunt ook van een fout in het foutentabblad naar de corresponderende regel in de bron springen.

Een andere leuke feature is 'Auto-Follow focus', waardoor de pdf-weergave overeenkomen met waar uw cursor zich in de bron bevindt; u kunt ook 'Jump to Source' vanuit de pdf.

Ik ken het OSX-softwarelandschap niet, dus er kunnen natuurlijk betere opties zijn die ik niet ken.

Syntaxisaccentuering is bijna net zo goed als waarschuwingen - meestal zijn de problemen met ontbrekende / verkeerd geplaatste aanhalingstekens of haakjes.
#2
+7
Gilles 'SO- stop being evil'
2014-02-05 08:32:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Emacs (met het AUCTeX macropakket) is een goede LaTeX-editor.

Om uw document opnieuw te compileren, drukt u op Ctrl kbd> + C Ctrl + C Enter (u kunt desgewenst een sneltoets met één toets definiëren). Alle moderne PDF-viewers laden het PDF-bestand automatisch opnieuw wanneer het verandert. Ik ben niet bekend met PSX, maar het lijkt dat Skim beter presteert dan de ingebouwde pdf-viewer, inclusief pdfsync-ondersteuning (klik in de pdf en ga naar de overeenkomstige bron regel of vice versa).

Als er een compilatiefout is, drukt u op Ctrl + C ` om naar de corresponderende bronlocatie.

Met preview-latex kun je zelfs tekstfragmenten rechtstreeks in Emacs weergeven.

Emacs biedt aanvulling voor opdracht- en omgevingsnamen en BibTeX verwijzingen en syntaxisaccentuering. Het ondersteunt veel gangbare stijlbestanden en kan extra stijlbestanden parseren.

#3
+7
Ranveer
2014-02-05 14:00:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou TexMaker aanbevelen. Met compilatie met één toetsdruk en een goed uitziende / intuïtieve GUI is TexMaker de software voor jou. Bovendien is de wizard erg nuttig.

Texmaker bevat wizards voor de volgende taken:

 • Genereer een nieuw document of een brief of een tabelomgeving.
 • Maak tabellen, tabellen, figuren omgevingen, enzovoort.
 • Exporteer een LaTeX-document via TeX4ht (HTML- of ODT-indeling).

Het is platformoverschrijdend met een geïntegreerde PDF-viewer.

De PDF-viewer is ook geweldig, omdat u van de code naar de juiste plaats in de pdf kunt springen en vice versa.
Ik heb ooit Texmaker gebruikt, maar het heeft een slechte IO-beheer. Mijn computer is gecrasht (niet vanwege Texmaker) en nadat ik opnieuw was opgestart, was alle bestandsinhoud verdwenen, hoewel ik het had opgeslagen (vanwege Texmaker).
@palsch dat is vreemd, ik gebruik het al jaren en heb nog nooit zo'n probleem gehad: /
#4
+7
Chris Travers
2014-02-07 09:09:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor een proefschrift of elk ander groot, complex document, gebruik ik het liever als een stukje software. Dit betekent meestal:

 1. Mijn tekstbestanden (.tex) en presentatiebestanden (.sty) zijn gescheiden.
 2. Mijn tekst wordt opgesplitst in kleinere stukjes voor eenvoudiger navigeren en bewerken .
 3. Ik heb waarschijnlijk een "backbone" .tex-bestand dat de stukken op volgorde bevat (per hoofdstuk, enz.). De stukken kunnen andere substukken bevatten, zoals tekeningen of diagrammen.

Dit is hoe ik mijn boek heb geschreven en ontworpen. Het is hoe ik zakelijke plannen maak. Het werkt goed. Het grootste nadeel is dat de hierboven besproken editors u niet zo veel zullen helpen, omdat ze meestal zijn ontworpen voor eenvoudigere, kortere, minder complexe, meer op zichzelf staande documenten. De meeste van mijn .tex-bestanden bevatten immers niet de header-informatie (inclusief te gebruiken pakketten) omdat deze gespecificeerd zouden worden in het backbone-document.

Dus hier is een lijst van mijn tools hiervoor. YMMV, maar als u in het algemeen bekend bent met softwareontwikkeling, vindt u dit misschien gemakkelijker en sneller dan de bovenstaande alternatieven.

 1. VIM, als de hoofdeditor. Merk op dat het shell-escapes heeft die kunnen worden gebruikt voor het opnieuw opbouwen van de pdf.
 2. svn voor broncodebeheer (git zou net zo goed werken).
 3. Het is bekend dat ik wat effectief bedrag aan initiële build-bestanden in LaTeX zodat ik het formaat kan selecteren dat ik wil genereren als ik verschillende formaten nodig heb voor concept, publicatie, enz. Ik deed dit voor mijn boek.

Het voordeel Deze benadering is dat het je een relatief afleidingsvrije en toch zeer krachtige omgeving biedt voor het bouwen van pdf's, vooral als de inhoud complex is en je dingen uit elkaar wilt houden om ze gemakkelijk te kunnen bewerken.

Evenzo in dit spirit Texlipse ziet er interessant uit.

Overweeg voor vim om een ​​Makefile te maken en gewoon `: make` :)
ja, maar om te doen wat je zou moeten doen, zou ik waarschijnlijk toch moeten doen wat ik doe met het LaTeX-bestand. Zodra ik een LaTeX-bestand heb dat de specificaties van het outputformaat aankan, is het aansluiten op make een beetje overbodig ;-).
#5
+6
Jonathan
2014-02-15 18:26:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een tijdje geleden Texpad ($ 19,99) geïnstalleerd en ik vind het echt geweldig. Het is een native Cocoa-applicatie, dus het werkt veel soepeler dan de meeste cross-platform (Java) applicaties. Ze hebben een Mac-app die ik meestal gebruik, maar er is ook een universele iOS-app, dus je kunt zelfs onderweg op je iPad of iPhone werken. Beide apps bieden ondersteuning voor hun eigen betaalde cloudservice voor het synchroniseren en delen van documenten, maar Dropbox wordt ook ondersteund (in de iOS-app).

Texpad Mac application

 • Zetwerk kan gedaan worden door op de "Zetwerk" knop in de menubalk te klikken of door op ⌘L te drukken. Bovendien kunt u ervoor kiezen om automatisch typen in te schakelen, dat wordt uitgevoerd wanneer u het typen pauzeert.
 • Er is automatische aanvulling voor de meeste LaTeX-commando's en pakketten (na het typen van \ usepackage {). Voor sommige opdrachten wordt een helpbericht weergegeven. (Commando's zoals \ Omega tonen bijvoorbeeld een grote voorvertoning van het teken, wat ik erg handig vind.) Ook \ end {} -tags worden automatisch ingevoegd na het typen \ begin {} -tag.
 • Het ondersteunt BibTeX. Ik heb het al een tijdje niet gebruikt, maar ik herinner me dat het werkte toen ik het moest gebruiken.
 • Fouten worden niet weergegeven wanneer automatisch typen wordt uitgevoerd. Bij handmatig zetten wordt echter een lijst met fouten weergegeven. Als je op een fout klikt, concentreert de editor zich op de regel van de fout.

Ik ben vooral dol op deze app omdat hij super soepel werkt op Mac (omdat het een native app is). Een andere geweldige functie is dat je ergens in je gecompileerde PDF kunt klikken (weergegeven in de rechterhelft van het venster), en de editor concentreert zich op die specifieke tekst / inhoud. Dus niet meer zoeken naar de bron van iets, klik gewoon op het relevante deel van je gecompileerde document en je komt daar.

(Het screenshot lijkt een beetje rommelig vanwege de kleine vensterbreedte, maar dat is alleen om het past beter in dit bericht.)

#6
+5
ConfusedStack
2014-02-10 06:55:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bekijk LyX .

Het is een platformonafhankelijke, open source LaTeX-documentprocessor die:

 1. Kan worden aangepast / vernieuwd.
 2. Vult niet alleen automatisch aan, maar schrijft in feite al je LaTeX-commando's. U kunt ze nog steeds rechtstreeks bewerken.
 3. Kan automatisch referenties verwerken. Bekijk enkele van de vooraf gemaakte sjablonen.
 4. Het waarschuwt u voor fouten en geeft details over hoe u deze kunt oplossen.

Van de officiële website:

"LyX is een documentverwerker die een benadering van schrijven aanmoedigt op basis van de structuur van uw documenten (WYSIWYM) en niet alleen hun uiterlijk (WYSIWYG)." ...

"LyX is voor mensen die willen dat hun schrijven er direct uit de doos geweldig uitziet. Geen eindeloos sleutelen aan opmaakdetails," vingerverven "lettertypekenmerken of ronddwalen met paginagrenzen. U schrijft gewoon. Op het scherm ziet LyX eruit als een willekeurige tekstverwerker; de gedrukte uitvoer - of PDF met veel kruisverwijzingen, net zo gemakkelijk geproduceerd - ziet eruit als niets anders. "

Wat je ziet :

Lyx UI

Wordt weergegeven als:

Operators with Limits

#7
+4
Michiel
2014-02-05 13:01:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat Kile een goede optie voor je is. Het draait op alle drie de belangrijkste besturingssystemen (Windows, Mac en Linux) en mijn ervaring is dat de Linux- en Windows-versie even goed zijn, dus ik verwacht hetzelfde voor de Mac-versie.

 • Vernieuwing van de PDF is automatisch na standaard hercompilatie met Alt-6 (als de PDF nog open is) of je kunt een nieuwe PDF laten verschijnen na compilatie met Alt-1
 • Suggesties voor automatisch aanvullen worden gegeven in een zwevend vak dicht bij je cursor en kunnen worden geselecteerd met Tab
 • Als je je .tex en .bib samen in een project laadt , wat de slimste manier is om te werken, heb je automatische aanvulling van referentienamen. Een BibTeX-hercompilatie is niet strikt automatisch, maar u kunt een "QuickBuild" -lijst opzetten die bijvoorbeeld Latex-Bibtex-Latex-Latex doet in een enkele toetsaanslag en een van de opdrachten overslaat die niet nodig zijn omdat er niets is veranderd sinds de laatste compilatie.
 • Syntaxisaccentuering is standaard en je kunt de compilatie zo instellen dat deze automatisch naar de regel met de fout springt, wat ook helpt bij het debuggen.

Ik gebruik Kile op een bijna dagelijkse basis om wetenschappelijke artikelen te schrijven en de belangrijkste redenen liggen verrassend dicht bij de functies waar u om vroeg. Een ander ding dat belangrijk voor me is, is de compatibiliteit tussen besturingssystemen. Op het werk heb ik Linux en thuis heb ik Windows en ik vind het leuk om niet van programma te hoeven wisselen als ik op mijn verschillende computers schrijf. Bovendien heeft Kile een optie voor het tellen van woorden die in staat is om werkelijke woorden, latexcommando's en commentaren afzonderlijk te tellen. Dit is best handig als je een beperkt aantal woorden hebt dat je tekst mag bevatten.

#8
+4
Irgendw Pointer
2014-02-05 13:55:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik TexStudio.

 • Het heeft het voordeel om op slechts één knop ">>" te klikken om het document te maken. Het heeft een geïntegreerde PDF-viewer. Het onthoudt op welke manier je het Latex-document vertaalt en doet dit zo vaak als nodig is om alle compilaties te voltooien.
 • Het bevat functies voor automatisch aanvullen voor Latex-opdrachten en ondersteuning voor automatisch aanvullen van Bibtex.
 • Een highlight-functie is de formule-editor. U kunt uw formule met de muis op een tekstblok schrijven en deze omzetten in een latexformule. Daarom een ​​goede tool.
 • Spellingcontrole is inbegrepen

TexStudio UI

Waarom lijkt de spellingcontrole alle woorden op dat screenshot te markeren? Verkeerde taal? En klaagt de spellingcontrole ook echt over latex-opties? (bijvoorbeeld "ansmath" / "anssymb")
#9
+2
Rafael Winterhalter
2014-02-16 06:36:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn favoriete OS X Latex-editor is altijd TeXShop geweest. Ik heb verschillende papers geschreven met deze tool en ik vond het gemakkelijker dan andere populaire editors die ik heb geprobeerd, zoals bijvoorbeeld Kile, dat hier ook werd aanbevolen.

TeXShop is een vrij eenvoudige editor gezien de gebruikersinterface. Het probeert de latex niet voor u te verbergen om u een wat u ziet is wat u krijgt ervaring te geven, zoals bijvoorbeeld LyX, wat een andere aanbeveling is die u op deze site wordt gegeven. Naar mijn mening wilt u echter Latex gebruiken omdat u in de eerste plaats een meer declaratieve controle over uw document wilt hebben, anders zou u een editor zoals Word gebruiken, dus dit is een goede zaak. In plaats daarvan toont het u een constante voorvertoning van uw gerenderde bestand in een ander venster dat wordt vernieuwd zodra u compileert.

TeXShop wordt geleverd met alles wat u nodig heeft. Er is auto-complete voor veelgebruikte commando's, het markeert fouten en helpt je met accolades en het integreert mooi met Bibtex.

Merk op dat TeXShop alleen op Mac OS draait.

TeXShop UI with an export of a PDF

#10
  0
kenorb
2015-10-07 13:50:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Daarnaast heb je de volgende opties:

 • TextMate

  Het heeft geweldige ondersteuning voor bestandsverwerking , geweldige snelkoppelingen, fragmenten met definieerbare entiteiten erin die kunnen worden getabd, een reeks geweldige kleurenschema's en prachtige bewerkingsbundels. Het komt al met degenen voor zaken als C, Java, Python, LaTeX en Subversion superuser .

 • Archimedes

  Archimedes is een volledig functionele editor voor platte tekst en markdown. Het bevat een snelle syntaxismarkeerstift en biedt handige sneltoetsen voor veelvoorkomende acties, zoals het invoegen van afbeeldingen en koppelingen. Met volledige ondersteuning voor Markdown maakt Archimedes het opmaken en structureren van documenten elegant en gemakkelijk.

 • MacTex

 • LaTeX bewerken met AquamacsDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...