Vraag:
Linux-gebaseerde distributies gewijd aan videobewerking?
Nicolas Raoul
2014-02-05 09:54:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben dol op Linux, maar merk dat de videobewerkingstools die ik heb geïnstalleerd soms crashen, waarschijnlijk omdat ik ze (of de systeemparameters) niet goed heb geconfigureerd voor professionele videobewerking.

Welke op Linux gebaseerde distributies up-to-date zijn en toegewijd aan videoverwerking?

Deze vraag is te breed met zo'n magere reeks vereisten: elke grote Linux-distributie is voldoende, installeer gewoon de software die je wilt. Welke distributie (s) heb je geprobeerd en op welke manier waren ze niet bevredigend? Welke software wil je gebruiken? Heb je gecontroleerd of de auteurs van die software aanbevelingen hebben, misschien impliciet in de vorm van builds voor sommige distributies?
Deze vraag wordt genoemd in de metadraad [Is het aanbevelen van besturingssystemen toegestaan ​​op deze site?] (Http://meta.softwarerecs.stackexchange.com/questions/11/is-recommending-operating-systems-allowed-on-this- site)
@Gilles: Ik vroeg om distributies GEWIJD aan videobewerking, dus je "elke belangrijke Linux" antwoord is off-topic. "Ubuntu studio" is een geweldig antwoord. Er kunnen 1 of 2 andere distributies zijn die zich toeleggen op videobewerking, maar niet meer dan 5, dat weet ik zeker, dus "te veel mogelijke antwoorden" is geen geldige sluitingsreden. Builds zijn niet genoeg, aangezien professionele software om te beginnen meestal enkele specifieke kernelparameters en ulimit-instellingen vereist. Ubuntu studio bestaat niet voor niets.
Als je "toegewijd" letterlijk interpreteert, dan is het antwoord geen. Elke distributie maakt surfen op het web, tekstverwerking, enz. Mogelijk. Videobewerking vereist niets in termen van parameters die andere geheugenintensieve distributies niet hebben. Ja, er zijn distributies die gericht zijn op videoverwerking, maar u heeft geen vereisten gedefinieerd, waardoor uw vraag te breed is voor deze site.
Een antwoord:
#1
+7
Johnride
2014-02-05 10:09:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Probeer Ubuntu studio eens. Het is niet de meest up-to-date, maar wordt gebundeld met de meeste pakketten die u misschien wilt.

Anders kan ArchLinux heel goed worden geconfigureerd voor audio- / videobewerking. Het heeft een interessante wiki-sectie over professionele audiosoftware en je kunt vrijwel elke applicatie voor Linux laten maken, hetzij in de officiële repositories of in de AUR. Het is echter moeilijker om de eerste keer te installeren.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...