Vraag:
Alternatief voor Microsoft Office voor Linux?
Olli
2014-02-05 08:18:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Microsoft Office is relatief duur en draait niet zo goed onder Linux.

Er is tenminste

 • Openoffice.org
 • LibreOffice
 • Voer MS Office uit in wijn (werkt het?)
 • Voer MS Office uit in CrossOffice ( is het beter dan wijn?)
 • MS Office uitvoeren op een virtuele machine (vereist zowel Office- als Windows-licenties)

En in de cloud

 • Google Docs (Google Drive)
 • Office365

Ik ontvang enkele bestanden die met MS Office zijn gemaakt van andere, maar die zijn niet ingewikkeld. Bovendien is een kleine onderbreking in de opmaak aanvaardbaar, aangezien bestanden primair bedoeld zijn voor het verzenden van informatie, niet voor het presenteren aan bijvoorbeeld een betalende klant in het best mogelijke formaat. Het is echter een must om zowel bestanden te kunnen openen als exporteren naar MS Office-compatibele bestanden. Normaal werken op een ander formaat is oké.

Daarnaast heb ik geen specifieke functievereisten. Ik ben op zoek naar aanbevelingen voor kantoorsuite (in dit geval tekstverwerker, spreadsheets, dia's) in Linux. Ik heb zeker niet elke bel en fluit van MS Office nodig.

Het is nogal irritant dat de beste weergave van MS Office-bestanden die ik heb gezien, is in quickoffice voor Android en Chromeos. Technisch gezien niet de juiste Linux, maar kan in sommige gevallen het overwegen waard zijn.
Als u alleen met `docx` bestanden te maken heeft, converteer ze dan naar een ander formaat met [pandoc] (https://pandoc.org/) (` tex`, `odt`,` rtf`, `txt`,` markdown` , etc .: noem maar op) heen en weer kan ook een optie zijn.
Negen antwoorden:
#1
+18
Chris Travers
2014-02-05 19:15:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat het eerste dat u moet doen, is evalueren hoe u Office gebruikt en wat u daarvoor nodig heeft. Ik vind dat wat ik nodig heb in office-apps subtiel en irritant anders is op Linux dan op Windows, en veel van de platformonafhankelijke benaderingen volstaan ​​niet. Dit kan gedeeltelijk te maken hebben met de dingen die ik doe met spreadsheets en dergelijke, maar het is iets om over na te denken.

In het algemeen zul je een van de twee strategieën hebben om dit te doen. Veel mensen (waaronder ikzelf) gebruiken beide.

In het algemeen zijn LibreOffice en OpenOffice redelijk vergelijkbaar. Hiermee kunt u de meeste basisdocumenten vinden. Perfecte compatibiliteit is nooit mogelijk, maar voor eenvoudige documenten zou u geen probleem moeten hebben.

Het is echter waar u verder gaat dan de eenvoudige gevallen dat u echt meer onderzoek moet doen en waar uw gereedschapskeuzes kunnen veranderen . Persoonlijk vind ik, omdat ik veel met LaTeX doe, de meeste tekstverwerkers en spreadsheetsoftware relatief onvoldoende voor alles behalve zakelijke brieven. Ik gebruik Gnumeric ook nogal eens als een spreadsheet omdat het een LaTeX-exportoptie heeft. In wezen is de spreadsheet een klein stukje van andere dingen die u gewoonlijk doet en hoe dit allemaal in elkaar past, is belangrijk. Evenzo vind ik dat Abiword erg handig is voor lichtgewicht tekstverwerkingstaken (inclusief het lezen / schrijven van eenvoudige MS Office-documenten).

Dus mijn aanbeveling is om te beginnen met LibreOffice of OpenOffice (maak je keuze) en dan evalueer wat u nodig heeft en welke andere tools u moet toevoegen om aan uw behoeften te voldoen.

Ik vind dat ik LibreOffice en Google Docs van tijd tot tijd moet aanvullen met online DOCX-conversiesites. Dit is natuurlijk niet wenselijk voor eigendomsinformatie.
Hmm, als ik dit goed lees, geeft het alleen algemene richtlijnen voor het evalueren van verschillende producten, geen aanbevelingen. Behalve dat LibreOffice * of * OpenOffice goed zou kunnen zijn.
Olli: Twee punten: 1. OpenOffice en LibreOffice komen het dichtst bij MS Office op Linux. Dus dat is waar te beginnen (de aanbeveling). 2. Deze voldoen mogelijk niet volledig aan uw behoeften, dus enkele richtlijnen voor het zoeken naar andere apps als u ze nodig heeft. Het tweede deel is meer een voorbehoud bij de aanbeveling.
#2
+12
Mohammed Joraid
2014-02-06 15:11:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

KingSoft mag niet ontbreken in de lijst met alternatieven. Het is beschikbaar voor verschillende platforms, waaronder Linux, Windows, Android en iOS (binnenkort).

Linux-site.

Ik heb de Windows-versie geprobeerd en naar mijn mening is deze:

 • Gratis
 • Leuk en gemakkelijk te gebruiken.
 • Zeer vergelijkbare look en feel als MS Office 2007, zoals homeknop, linten en menu's met enkele verschillen
 • Relatief lichter en sneller laden
 • Opent meerdere documenten in tabbladen met hetzelfde venster

En het is al tientallen jaren actief. Ik gebruik het omdat het gratis en snel te downloaden en te installeren is. Het is echter niet zo origineel; je voelt ergens de geest van MS Office. Sommigen vinden het zelfs leuker dan MS Office; lees deze recensie.

Screenshots van willekeurige websites:

Kingsoft Write:

Write

Kingsoft SpreadSheet:

SpreadSheet

Kingsoft-presentatie: Presentation

UPDATE 2015/08/05

Geconfronteerd met enkele problemen met de recente versie bij gebruik met Arabische (rechts-naar-links RTL) taal, ging de uitlijning meteen van start (het document werd bewerkt met MS Office Word). Hoogstwaarschijnlijk moeten er enkele instellingen worden ingesteld.

Houd er rekening mee dat Kingsoft Presentation soms een puinhoop maakt van ongecompliceerde Powerpoint-dia's.
#3
+10
mirabilos
2014-02-05 19:52:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is SoftMaker FreeOffice, de gratis versie van de SoftMaker Office -suite met een lage prijs.

Het is een commercieel product (het FreeOffice-versie is gewoon gratis), dus het heeft wat testen, consistentie (door middel van een klein, kathedraalachtig ontwikkelteam) en moeite erin, wat beter of slechter kan zijn dan de Open Source bazaar-achtige ontwikkeld degenen (ik denk eigenlijk dat beide sterke en zwakke punten hebben), dus ik raad aan om alle suggesties te evalueren.

SoftMaker FreeOffice kan Microsoft OfficeOpenXML-documenten (DOCX, XLSX, PPTX) laden, maar alleen de commerciële versie kan ze opslaan . Alle versies kunnen de oudere Microsoft Office-indelingen (DOC, XLS, PPT), PocketWord (Windows Mobile), OpenDocument (ODT, ODS, ODP) en oudere OpenOffice-indelingen, platte tekst, Rich Text, HTML en exporteren naar PDF laden en opslaan .

#4
+9
aman207
2014-02-11 04:20:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je de functies van Microsoft Office nog steeds leuk vindt, maar geen geld wilt uitgeven of te maken wilt hebben met bugs van een poort van het oorspronkelijke Microsoft Office, kun je OneDrive proberen. OneDrive is gemaakt door Microsoft en biedt gratis Word-, Excel-, PowerPoint-, OneNote- en platte-tekstbestanden. Het wordt geleverd met 5 GB vrije ruimte. Het stelt je ook in staat om bestanden te importeren in elk Microsoft Office-formaat (inclusief doc (x), xml (x), ppt (x))

Hoewel het niet 'alle' kenmerken van het origineel bevat Microsoft Office (het mist dingen zoals vormen, tekenen, enkele weergave- en beoordelingsopties plus andere kleine dingen), het is nog steeds een zeer nuttige tool en kan vergelijkbaar zijn met Google Drive, aangezien het de functie 'automatisch opslaan tijdens bewerken' bevat, mist echter enkele kleine functies, zoals tekenen of wiskundige vergelijkingen.

Screenshots:

Web Word

Web Powerpoint

Web OneNote

Web Excel

Ik wist niet dat skydrive dat allemaal gratis biedt. Ik denk dat het importeren van doc (x) / ppt (x) / ppt (x) probleemloos werkt?
@Olli Oh ja, dat doet het. Vergat dat toe te voegen.
Ik denk dat de naam wordt gewijzigd in één schijf. Tot iemand anders hen aanklaagt.
@JourneymanGeek Ja, je hebt gelijk. Mijn geheugen laat mij in de steek.
#5
+8
MadTux
2014-02-06 15:48:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik graag Abiword (maak je geen zorgen - het is niet zo lelijk als de site suggereert) met Gnumeric - niet echt een kantoorpakket, maar tenzij u wilt presentaties, ze zijn meestal voldoende. Ze zijn niet al te zwaar op functies, maar erg snel en hebben een gebruiksvriendelijke interface.

Abiword:

Abiword Screenshot

Gnumeric:

Gnumeric Screenshot

Hoe goed werkt het met MS Office-documenten?
Het heeft tot dusver geen problemen opgeleverd ...
Ik vond abiword ongelooflijk schilderachtig toen ik het 2 of 3 jaar geleden voor het laatst gebruikte. Is het beter geworden?
@Oxinabox Paintful? Ik hou van Abiword zoals het op dit moment is, dus misschien wel. Misschien hebben we gewoon verschillende smaken. Maar het is nu zeker een mooie en bruikbare tekstverwerker.
#6
+7
MadTux
2014-02-06 16:13:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een ander - dit keer vrij uitgebreid - kantoorpakket is Calligra, dat bestaat uit (beschrijvingen van hun sites):

 • Braindump is een hulpmiddel om de inhoud van uw hersenen (ideeën, tekeningen, afbeeldingen, teksten…) te dumpen en te ordenen naar uw computer.
  Het werkt door het maken en bewerken van whiteboards, die zijn oneindig canvas waarop u teksten, afbeeldingen, grafieken, tekeningen kunt toevoegen ...
 • Flow is een eenvoudig te gebruiken diagram- en stroomdiagramtoepassing met nauwe integratie met de andere Calligra-toepassingen. Hiermee kunt u netwerkdiagrammen, organigrammen, stroomdiagrammen en meer maken.
 • Karbon is een vectortekenprogramma met een gebruikersinterface die gemakkelijk gebruik, zeer aanpasbaar en uitbreidbaar. Dat maakt Karbon een geweldige applicatie voor gebruikers die de wereld van vectorafbeeldingen beginnen te verkennen, maar ook voor artiesten die adembenemende vectorillustraties willen maken.
 • Kexi is een visuele database-maker. Het kan worden gebruikt voor het ontwerpen van databasetoepassingen, het invoegen en bewerken van gegevens, het uitvoeren van query's en het verwerken van gegevens. Er kunnen formulieren worden gemaakt om een ​​aangepaste interface voor uw gegevens te bieden. Alle database-objecten - tabellen, queries, formulieren, rapporten - worden opgeslagen in de database, waardoor het gemakkelijk is om gegevens en ontwerp te delen.
 • Krita is een creatieve schets- en schildertoepassing op basis van Calligra-technologie. Of je nu kunstschilderijen, tekenfilms, concept art of texturen wilt maken, Krita ondersteunt de meeste grafische tablets uit de doos.
 • Plan is een project beheer applicatie. Het is bedoeld voor het beheren van redelijk grote projecten met meerdere bronnen.
 • Stage is een gebruiksvriendelijke maar toch flexibele presentatietoepassing. U kunt eenvoudig presentaties maken met een grote verscheidenheid aan elementen, van afbeeldingen tot tekst, van grafieken tot afbeeldingen. Calligra Stage is uitbreidbaar via een plug-insysteem, dus het is gemakkelijk om nieuwe effecten, nieuwe inhoudselementen of zelfs nieuwe manieren om uw presentatie te beheren toe te voegen. Vanwege de integratie met Calligra zijn alle kracht en flexibiliteit van de Calligra-inhoudselementen beschikbaar voor Stage.
 • Sheets is een volledig functionele berekening en spreadsheet-tool. Gebruik het om snel verschillende bedrijfsgerelateerde spreadsheets te maken en te berekenen, zoals inkomsten en uitgaven, werktijden van werknemers ...
 • Words is een intuïtieve tekstverwerker applicatie met desktop publishing-functies. Hiermee kunt u gemakkelijk informatieve en aantrekkelijke documenten maken.

Calligra Words Screenshot

Het is mooi en stabiel (naar mijn ervaring), prettig in gebruik en werkt goed met KDE.

Uh. Ik las "duur" in plaats van "uitgebreid", en vroeg daar al naar voordat ik het opnieuw controleerde. Ziet er goed uit. Enige ervaring met compatibiliteit met MS Office?
(Zelfde vraag :)) Werkte ook voor mij, voor zover ik me kan herinneren.
#7
+4
woliveirajr
2014-02-05 19:02:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb de Teamlab -software eerder gebruikt

Het heeft een tekstverwerker, spreadsheet en presentatie, en die zijn compatibel met Word, Excel en PowerPoint. Kan bestanden vanuit die programma's openen, opslaan en bewerken.

Ik denk dat de "document editor" -module de functies heeft die je normaal gesproken zou gebruiken in de Word-editor: lettertypen, teken- en alineaopmaak, afbeeldingen en tabellen invoegen.

Het is een cloudoplossing, gratis voor persoonlijk gebruik.

Teamlab heet nu [OnlyOffice] (https://www.onlyoffice.com).
#8
+3
Rudolf FERENC
2015-08-05 22:58:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik EuroOffice, een gratis Office-pakket dat voornamelijk is gebaseerd op de broncode van OpenOffice, maar het is uitgebreid met professionele taalhulpmiddelen en Microsoft Office-bestandsfilters van LibreOffice. Het biedt ook veel gratis extensies (en ook enkele commerciële). Het draait op Linux, Windows en Android.

#9
+1
niutech
2017-02-15 03:00:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ONLYOFFICE Desktop Editors zijn open source tekst-, spreadsheet- en presentatie-editors voor Windows, Mac OS X en Linux. Ze claimen de beste compatibiliteit met Microsoft Office-indeling onder de gratis kantoorsuites. Probeer ze eens!

OnlyOFFICEDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...