Vraag:
Veilige, platformonafhankelijke instant messaging-software
Olli
2014-02-05 07:30:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat is veilig - zoals in de vertrouwelijkheid van berichtinhoud - instant messaging-software met ten minste de volgende functies:

 • Ik hoef mijn eigen server niet in te stellen (en te onderhouden)
 • Ondersteuning voor Windows, OS X en Linux
 • End-to-end-codering om afluisteren van berichten op de server te voorkomen
 • Eén-op-één- en groepschats
Drie antwoorden:
#1
+8
unor
2014-02-05 07:49:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U mag elke XMPP-client gebruiken die OpenPGP of OTR ondersteunt. Dus iedereen kan een client naar keuze gebruiken, niet iedereen hoeft dezelfde te gebruiken.

Maar als de dezelfde client cross-platform zou moeten worden gebruikt, kijk dan eens naar Jitsi (Licentie: LGPL), dat gebruikmaakt van Java. Het ondersteunt OTR. Bekijk deze (oude) video: Je eerste OTR-tekstchat met Jitsi.

(XMPP werkt, net als e-mail, niet alleen met een specifieke provider. Je kunt dus je keuze maken welke provider om te gebruiken, en nogmaals, iedereen kan een andere gebruiken. Bijvoorbeeld @ jabber.org, @ dukgo.com, @ gmx.com,…)

Ik denk dat het oké is om verschillende software op verschillende platforms te gebruiken, zolang deze maar compatibel zijn. Maar Jitsi lijkt redelijk goed te passen.
Gerelateerde vraag: [Welke XMPP-clients ondersteunen OpenPGP (XEP-0027)?] (Http://softwarerecs.stackexchange.com/q/235/60)
+1 XMPP en OTR zouden de behoefte heel goed moeten dekken, ik gebruik ze zelf elke dag.
Ik gooi http://www.pidgin.im erin. Beschikbaar voor alle besturingssystemen en voorverpakt voor de meeste distributies.
OTR is geweldig voor één-op-één-gesprekken, maar het ondersteunt geen groepschat, wat een van de vereisten was die door het OP waren opgesteld. Er is de afgelopen jaren veel gesproken over een * multi-party OTR * (afgekort mpOTR), maar voor zover ik weet, zijn ze nog niet uitgekomen.
#2
+7
Seth
2014-02-20 22:31:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U kunt Tox proberen, een nieuwe gecodeerde IM-client. Het bevindt zich in de alfafase, maar de chatfunctie lijkt redelijk goed te werken.

Het heeft alle functies die u wilt:

 • Eén op één berichten en groepschats.

 • Het versleutelt berichten.

 • Ondersteunt Mac OSX, Windows en Linux.

 • Geen installatie nodig.

Venom UI

Zoals eerder vermeld, is de software nog steeds in een alfa-staat, maar ik denk dat het veel belofte toont.

Is het nog steeds in alpha-staat?
Nee, het is niet langer in alpha-status.
#3
+5
Seth
2014-02-05 07:55:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je zou Cryptocat kunnen gebruiken, een browserextensie voor gecodeerd chatten (vergelijkbaar met IRC, maar veiliger;)

Cryptocat ondersteunt alle belangrijke browsers, waaronder:

 • Chrom (e) (ium)

 • Firefox

 • Safari

 • Opera

 • OSX via de Apple App store.

Cryptocat UI

Een van de vereisten is "het is niet nodig om mijn eigen server in te stellen (en te onderhouden)". Zijn er openbare Cryptocat-servers?
@Gilles Ja, er zijn openbare Cryptocat-servers… toegankelijk via hun browserextensies en apps. [Hier is hun netwerkmonitor] (https://crypto.cat/monitor/) (cryptocat-netwerken van derden niet inbegrepen). Btw .: [Cryptocat's netwerk bevindt zich op * "Bahnhof" *] (https://blog.crypto.cat/2013/02/cryptocat-network-now-in-swedish-nuclear-bunker/) (Zweedse webhost, bekend voor het hosten van * WikiLeaks * en * The Pirate Bay *).
Snelle update: Cryptocat is sinds februari 2015 niet meer beschikbaar vanwege tijdgebrek van de auteur. In zijn bericht op [crypto.cat] (https://crypto.cat/) noemt hij een volledige herschrijving van de Cryptocat-software, maar het is onduidelijk of / wanneer deze beschikbaar zal zijn.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...